Provincie Overijssel

Traverse bij Hardenberg geopend

Gedeputeerde T. Bennink van de provincie Overijssel opende vrijdag 6 september de ongelijkvloerse kruising N34/traverse N343 bij Hardenberg. Met de nieuwe verbinding zijn Hardenberg en Noordoost-Overijssel nu beter bereikbaar. Ook draagt de nieuwe verbinding bij aan een grotere verkeersveiligheid.

De aanleg van de traverse en de rijkstunnelbak is een gezamenlijk project geweest van de rijksoverheid, de provincie Overijssel, de gemeente Hardenberg met steun van de Europese Unie. Volgens Bennink is deze vorm van samenwerking qua planvorming, uitwerking en financiering de meest effectieve werkwijze om infrastructuurprojecten van de grond te krijgen.

'De provincie trad niet alleen op als opdrachtgever voor het stukje rijksweg en bracht alle partijen bij elkaar, maar was ook financieel verantwoordelijk voor het hele project. Dat is vrij uniek. Het project is niet alleen binnen het overeengekomen budget gerealiseerd, maar ook binnen de afgesproken tijd. Ook dat is vrij uniek', aldus Bennink.

Het project bij Hardenberg bestond uit drie gedeelten. De traverse Noord, de traverse Zuid en de tunnelbak in de N34 met de aansluitingen daartussen. De kosten van het project werden onder de drie partners verdeeld. De totale kosten van het project bedroegen rond de ¤ 16,8 miljoen.

Volgens de gedeputeerde is de tunnelbak een opmaat voor veel vervolgactiviteiten. De provincie Overijssel is nu druk bezig met de planvorming rond de N340, de verbinding Zwolle-Emmen. Daarnaast is de provincie samen met het rijk en de gemeente Ommen actief met de omlegging van de N34 bij Ommen en wordt er gewerkt om de verbinding tussen Hardenberg en Coevorden op te waarderen.

Bron: Petra Timmer , telefoon 038 425 23 18


© 10-09-2002 Provincie Overijssel