---

Ministerie van Defensie



---

Benoeming Commandant Defensie Interservice Commando

10-09-2002

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB075

Drs. P. E. de la Chambre (51) is benoemd tot commandant van het Defensie Interservice Commando (DICO). Hij neemt op 16 september a.s. de leiding over van commodore drs. G.M. Bergsma, die sinds begin juni van dit jaar als waarnemend commandant DICO fungeert.

Paul de la Chambre heeft sinds 1982 verschillende managementfuncties bekleed bij penitentiaire inrichtingen en klinieken. Hij is verantwoordelijk geweest voor grote reorganisatieprojecten, fusies en ontwikkelingstrajecten. Na zijn militaire dienst heeft De la Chambre in Amsterdam psychologie gestudeerd. Zijn benoeming is tot stand gekomen via de procedure van de Algemene Bestuursdienst (ABD).

Het DICO levert ondersteunende diensten aan de verschillende onderdelen van de defensie-organisatie. Een kleine staf in Den Haag ondersteunt de DICO-bedrijven bij de uitvoering van hun taken. Onder het DICO vallen onder meer de dienst gebouwen en terreinen, de defensie verkeer- en vervoerorganisatie, het instituut keuring en selectie, de personeel- en salarisadministratie, het archieven-, registratie en informatiecentrum, het bureau internationale militaire sport en de defensie telematica organisatie.