Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-09-2002
Persberichten district Utrecht stad, 10.00 uur

Schietpartij met gewonden

UTRECHT- Op maandagavond vond een schietpartij plaats waarbij vier personen gewond raakten.

Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn nabij een horecagelegenheid aan het Thomas A Kempisplantsoen. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen ze buiten een gewonde man op de grond liggen en in de horecagelegenheid lagen twee gewonden mannen. Van getuigen werd vernomen dat een vierde slachtoffer was weggerend in de richting van het Majellapark waar hij even later werd aangetroffen.

De politie zette de omgeving af en verhoorde een groot aantal getuigen. De politie kon later drie mannen uit Utrecht in de omgeving aanhouden die werden ingesloten voor verhoor. Na verhoor bleek dat deze mannen niets met de zaak te maken hadden.

Onderzoek wees uit dat de slachtoffers voor de horecagelegenheid stonden en vervolgens meerdere keren waren beschoten. De slachtoffers, in de leeftijd van 18 tot 26 jaar afkomstig uit Utrecht werden met verschillende schotwonden vervoerd naar diverse ziekenhuizen.

Gedurende enige uren werd het Thomas A Kempisplantsoen door de politie afgesloten en is een uitgebreid sporenonderzoek door de recherche ingesteld.

Het is nog onduidelijk waarom de schietpartij plaats vond. De recherche van het district Marco Polo heeft de zaak in onderzoek.

Achtervolging bromfietsbestuurder

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden die probeerde weg te komen bij een bromfietscontrole.

Omstreeks 15.00 uur hield de politie een bromfietscontrole op de Kanaalstraat. Een 20-jarige bestuurder uit Utrecht ging er bij het zien van de politie snel vandoor en probeerde zo aan de controle te ontkomen. De agenten zette de achtervolging in en konden de bestuurder op d Balistraat tot stoppen dwingen en aanhouden.

Tijdens de achtervolging maakte de Utrechter meerdere levensgevaarlijke verkeersovertredingen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag bij drie verschillende winkels drie vrouwen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat werd een 15-jarig meisje uit Utrecht aangehouden voor het stelen van kleding. De bewaking het gezien dat zij de beveiliging van een kledingstuk had verwijderd en zo zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht werd door personeel van een winkel aan de Hondsrug aangehouden omdat zij een aantal levensmiddelen in een aparte tas langs de kassa wilde meenemen. Personeel hield de vrouw staande en droeg haar over aan de politie. De Utrechtse werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De beveiliging van een winkel aan de St. Jacobsstraat hield maandagmiddag een 22-jarige vrouw uit IJsselstein aan. De vrouw had geprobeerd kleding te stelen. Door de beveiliging van de kleding te verwijderen had de vrouw de kleding beschadigd. De verdachte betaalde het kledingstuk. De politie heeft de vrouw aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.