R&M SPREEUWENBERG

Spreeuwenberg onder vleugels Rheinhold & Mahla AG

Spreeuwenberg Holding, eigenaar van Spreeuwenberg Steigerbouw, Steigerbouw Hercules en Spreeuwenberg Industrial Services komt definitief onder de vleugels van het Duitse Rheinhold & Mahla AG (R&M). Op donderdag 5 september jl. is de overname bekrachtigd met de handtekeningen van de heer P.J. Spreeuwenberg en de heer B.P. Kröger, Voorzitter van de Raad van Bestuur van R&M. Spreeuwenberg is de grootste industriële steigerbouwer in Nederland met een omzet van circa 60 miljoen Euro. De circa 400 medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Voor hen heeft de overname geen gevolgen.

In april van dit jaar werd de intentieverklaring voor de overname getekend, waarna een financieel-economisch onderzoek (due diligence) werd gestart en de Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMa) om toestemming werd gevraagd. Recent stemde deze in met de overname. Ook de Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd.

Rheinhold & Mahla AG
Rheinhold & Mahla AG, met het Holdinghoofdkantoor in München, is een in heel Europa opererend bedrijf op het gebied van industriële dienstverlening, waaronder steigerbouw en isolatie. In Nederland heeft R&M al een aantal dochterondernemingen. Deze bedrijven zijn vooral actief op het gebied van isolatie. R&M heeft in heel Europa circa 10.000 medewerkers en had in 2001 een omzet van circa 700 miljoen Euro. R&M is genoteerd aan de Duitse aandelenbeurs

R&M heeft Spreeuwenberg aan de Holding toegevoegd, omdat klanten steeds vaker op zoek zijn naar een bedrijf dat zowel steigerbouw als isolatie kan aanbieden. Omdat Spreeuwenberg zich vooral bezig houdt met steigerbouw en in mindere mate met isolatie en R&M zich in Nederland op dit moment juist vooral bezig houdt met isolatie en in mindere mate met steigerbouw, versterken deze bedrijven elkaar binnen de Holding. Spreeuwenberg zal bovendien gaan functioneren als het Europese kenniscentrum op het gebied van steigerbouw.

Zelfstandig
Het is nadrukkelijk de bedoeling dat Spreeuwenberg en de bestaande R&M activiteiten in Nederland zelfstandig en geleid door de huidige directie onderleiding van de heer L.P. van der Burght - als zusterbedrijven - binnen de R&M Holding functioneren. De ingezette strategie van Spreeuwenberg om zowel isolatie als steigerbouw aan te bieden, verandert niet. De isolatieactiviteiten van Spreeuwenberg zullen in de toekomst dan ook toenemen.

Sterke moeder
50 Jaar geleden begon de vader van de heer P.J. Spreeuwenberg met het bedrijf. Na zijn overlijden in 1968, zetten zijn zonen het bedrijf voort.
De heer C.J. Spreeuwenberg heeft het bedrijf enkele jaren geleden verlaten. Nu heeft ook de heer P.J. Spreeuwenberg zich teruggetrokken. Vanuit de familie kan niet in opvolging worden voorzien. Om het voortbestaan van het bedrijf zeker te stellen werd gezocht naar een sterke moeder, die gevonden werd in Rheinhold & Mahla AG.

Zwartewaal, 10 september 2002

Voor nadere informatie kunt u bellen met:
Maarten R. Uri (Pauw - Sanders - Zeilstra & van Spaendonck, Communicatiemanagement)


070-3563922 of 06.20440870

10 sep 02 11:09