Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 10-09-2002
persberichten van dinsdagmorgen 10 september Bert Visser 0592 - 333883 of 0651 - 611629

Bromfietser gewond bij aanrijding

MEPPEL - Een 17 jarige bromfietser uit Ruinerwold is maandagmiddag met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De jongen is op de Werkhorst in Meppel met zijn bromfiets op een auto gebotst. Volgens hem kon hij de auto niet meer ontwijken omdat die bij het keren dwars op de weg stilstond. De auto werd in de flank geraakt. De bestuurder, een 19 jarige man uit Steenwijk verklaarde dat hij de auto wilde keren en dat hij waarschijnlijk de snelheid van de bromfiets verkeerd had ingeschat. Uit technisch onderzoek is komen vast te staan dat de bromfiets een te hoog vermogen had.

Nat pak voor bromfietsers

WITTEVEEN - Twee bromfietsers van 18 en 19 jaar uit Witteveen liepen maandagavond een nat pak op toen ze achter elkaar het kanaal indoken tussen Westerbork en Witteveen. Beiden reden in een stortbui achter elkaar. De voorste raakte vanwege het slechte zicht naast de weg. Zijn bromfiets bleef tussen twee bomen steken. Hijzelf belandde in het kanaal. Zijn maat volgde hem en kwam eveneens in het kanaal terecht. Beiden hielden er een nat pak aan over en kwamen verder met de schrik vrij.

Fietsster naar ziekenhuis

ZUIDLAREN - Een 15 jarige fietsster is maandagmiddag met buikklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Het meisje is op het fietspad langs de Stationsweg in Zuidlaren aangereden door een auto, bestuurd door een 49 jarige man uit Assen. Die reed vanuit een inrit de Stationsweg op en zag volgens hem het meisje over het hoofd.

Auto weg

MEPPEL - Een 41 jarige automobilist uit Meppel moet het voorlopig zonder zijn auto doen. De man had zijn grijze Opel Kadett maandagavond geparkeerd voor een flat op de Van Ewijcksingel. Toen hij dinsdagmorgen rond zes uur in zijn auto wilde stappen was die verdwenen.

PCs gestolen bij keukenbedrijf

HOOGEVEEN - Bij een inbraak in een keukenbedrijf aan de Edisonstraat in Hoogeveen zijn maandagavond / nacht zes computers met beeldschermen gestolen. De politie werd gewaarschuwd via een inbraakalarm van het bedrijf. Men is het pand binnengekomen na vernieling van een paar ruiten. De technische recherche van de politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Moeder en dochter op dievenpad

BEILEN - Personeel van een supermarkt aan de Ventweg in Beilen heeft maandagmidag een 41 jarige moeder en haar 13 jarige dochter uit Hooghalen aangehouden en overgedragen aan de politie. Het tweetal was door het personeel betrapt toen ze de winkel wilden verlaten met een tas vol spullen die ze niet hadden afgerekend. Het ging onder meer om kaas, worst, balpennen en deodorant. Moeder en dochter zijn met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Winkeldief gepakt

ASSEN - Een 39 jarige inwoner van Leeuwarden kreeg maandagmiddag een dagvaarding voor snelrecht. De man was door personeel van een bouwmarkt gepakt toen hij met een gestolen set schroevendraaiers met een waarde van 24, 87 euro de bouwmarkt aan de Cleas van Gorcumstraat in Assen wilde verlaten.

Lastige vakantievierder

DALEN - De politie heeft maandagavond nogal wat te stellen gehad met een 26 jarige man uit Glanerbrug. De man die onder invloed van alcohol verkeerde is aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van zijn 22 jarige vriendin. Het stel verbleef op een bungalowpark in Dalen en kreeg om onbekende reden ruzie. Dat liep zo uit de hand dat de man in zijn huisje de boel kort en klein sloeg. Bij zijn aanhouding verzette de man zich zodaning dat de politie pepperspray moest gebruiken. Hij is ingesloten.