Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 10 september 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: Inwoonster Sappemeer komt om bij verkeersongeval Een 32-jarige inwoonster van Sappemeer is maandag omstreeks middernacht omgekomen bij een verkeersongeval op de Bornholmstraat in Groningen. Zij trad op als bestuurster van een personenauto. Op het moment dat ze vanaf de Antwerpenstraat linksaf sloeg de Bornholmstraat in, verloor ze kennelijk de controle over het voertuig, waarna ze al slippend rechtdoor tegen de lantaarnpaal botste. De auto kwam zijwaarts tegen de paal tot stilstand, waardoor het slachtoffer fatale verwondingen opliep Ze overleed ter plaatse. Op het moment van het ongeval was het wegdek enigszins glad door de regenval. De politie onderzoekt of deze gladheid in combinatie met de gereden snelheid de oorzaak is geweest van het ongeval.

Groningen: overlastveroorzaker aangehouden
Een 32-jarige Stadjer is maandagnacht aangehouden voor het veroorzaken van overlast en het vernielen van een fiets. Betrokkene stond aan de Schoolstraat voortdurend tegen de deur te schoppen van een tehuis voor daklozen. Hij wilde na sluitingstijd naar binnen, hetgeen werd geweigerd. Toen de politie hem had gewaarschuwd staakte hij zijn activiteiten in eerste instantie. Even later ging hij gewoon weer door en vernielde bovendien een fiets die hij vervolgens tegen de gevel gooide. Hij was onder invloed van alcohol en is ter ontnuchtering ingesloten. De man krijgt een proces-verbaal.

Groningen: gestoorde man vernielt ruiten
Een 26-jarige zwerver heeft zich maandagnacht aan de balie van het hoofdbureau van politie aan De Rademarkt in Groningen gemeld met de mededeling dat hij diverse ramen had vernield Verder had hij last van demonen, geesten en enge beesten. Controle gaf aan, dat er ramen waren vernield aan een winkelpand aan De Grote Markt en een fietsenzaak aan de Oude Ebbingestraat. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tevens zal de hulpverlening worden ingeschakeld voor een eventuele begeleiding en opvang voor het geval de man weer in vrijheid wordt gesteld.

Groningen: snelle automobilist moet rijbewijs inleveren Een 42-jarige automobilist uit Groningen heeft maandagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij op de Beneluxweg in zijn woonplaats werd betrapt op een forse snelheidsovertreding. De man reed 126 km/u op een gedeelte waar hij maximaal 70 km/u mocht rijden. Hij kreeg tevens een proces-verbaal. Overigens werden nog zes andere automobilisten bekeurd voor een snelheidsovertreding.

Groningen: agressieve man mishandelt voorbijgangers Een agressieve Stadjer is maandagmorgen omstreeks 7.30 op de Pleiadenlaan in Groningen aangehouden, omdat hij voorbijgangers mishandelde. Hij zou zeker drie passerende fietsers hebben geslagen, waar onder twee vrouwen (54 en 20 jaar) uit Groningen. De 20-jarige vrouw liep daarbij zware kneuzingen op aan het gezicht en moest zich onder medische behandeling stellen. Bij de komst van de politie wilde de man de betrokken agenten te lijf gaan. Hij werd bespoten met pepperspray, maar daar reageerde hij tot twee keer toe niet op. Met assistentie van twee andere agenten en een voorbijganger kon de man met veel moeite in de boeien worden geslagen, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de man tevens onderzocht door een psychiater, maar er was tot dan toe geen aanleiding om de man gedwongen op te laten nemen. Hij zit voor nader onderzoek vast.

Usquert: ongeval op vuilstort
Maandagochtend vond op de vuilstort aan de Westerhornseweg in Usquert een ongeval plaats. Een bestuurder van een shovel, een 50-jarige man uit Usquert, kwam op de vuilstort in aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Winsum. De bestuurder van de shovel had hierbij de andere auto over het hoofd gezien. Bij het ongeval ontstond alleen materiële schade.

Appingedam: fietser gewond na ongeval
Op de Prof. De Blecourtstraat is maandagmiddag een 43-jarige vrouw uit Appingedam gewond geraakt, nadat ze met haar fiets was komen te vallen. Ze liep hierbij letsel op aan haar rechterarm. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.

Tolbert: politie zoekt veroorzaker ongeval
De politie is op zoek naar de veroorzaker van een ongeval, die maandagavond, omstreeks 18.30 uur, betrokken is geweest bij een ongeval op het fietspad op het terrein van Sintmaheerd op het gedeelte tussen het industrieterrein Feithspark en de Oude Hof in Tolbert. De veroorzaker reed op een bromfiets en heeft een aanrijding gehad met een 24-jarige gehandicapte fietser uit Tolbert. Hierbij raakte de verstandelijk gehandicapte man licht gewond en raakte zijn fiets beschadigd. De bromfietser is na het ongeval doorgereden en heeft de gehandicapte man daarbij overstuur achtergelaten. De veroorzaker of getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Leek, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: politie treft 2,4 kilogram soft drugs in auto aan Op de Kielsterachterweg heeft de politie maandagnacht na een routinecontrole van een bestelauto 2,4 kilogram soft drugs aangetroffen. Hierbij werden een 42-jarige man uit Hoogezand en een 24-jarige vrouw uit Sappemeer aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie trof in de laadruimte van de bestelauto de drugs in zakken aan. Zowel de drugs als de bestelauto werden in beslag genomen. De waarde van de hoeveelheid drugs is ongeveer 18.000 Euro. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: vrachtwagenchauffeur gewond na ongeval Een 66-jarige man uit Vledderveen is maandagmiddag op de Eerste Veldweg in Stadskanaal gewond geraakt, omdat hij had vergeten om zijn laadbak naar beneden te doen en met de laadbak tegen een viaduct te botsen. De cabine werd hierdoor omhoog gedrukt, waardoor de bestuurder gewond raakte. De man wist zelf uit de cabine te klimmen. Hij werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar een gebroken borstbeen werd geconstateerd. De vrachtwagen is afgesleept.

Wildervank: bromfietser en fietser gewond na botsing Op de Nijverheidsstraat in Wildervank zijn een 16-jarige bromfietser en een 44-jarige fietser, beiden uit Wildervank, met elkaar in aanrijding gekomen. De bromfietser had de voor hem rijdende fietser over het hoofd gezien, waarna de jongen tegen de fietser was opgereden. Beiden kwamen ten val en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn door de politie bij de slachtoffers thuis afgeleverd.

Oosteinde: fietser breekt sleutelbeen na val
Een 67-jarige man uit Delfzijl is op het fietspad van de Hooilandseweg met zijn racefiets ten val gekomen en gewond geraakt. Op het moment dat hij wilde oversteken, botste hij op de lage betonnen broodjes die tussen de hoofdrijbaan en het fietspad zijn geplaatst. De man brak hierbij een sleutelbeen en werd naar een ziekenhuis vervoerd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.