Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 10 september 2002

* MAN IN BEEN GESCHOTEN
In de nacht van maandag op dinsdag rond middernacht is een 46-jarige man uit Rotterdam in zijn been geschoten door een nog onbekende dader. De man liep op de Dordtselaan toen hij een klap hoorde en kort daarop pijn in zijn linkerbeen voelde. In het Ikaziaziekenhuis werd geconstateerd dat de man in zijn been was geschoten. De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de toedracht van de schietpartij.


* MAN MET SCHOTWOND AANGEHOUDEN
In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks twee uur hield politiepersoneel van het district De Noordhoek op de Heer Bokelweg een 35-jarige man uit Rotterdam aan. De man had eerder die morgen op de Rechter Rottekade een schotwond opgelopen bij een onenigheid tussen hem en een nog onbekende man. Omwonenden hadden knallen gehoord en zagen het slachtoffer weglopen richting Katshoek. De man kon even later worden aangehouden worden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
GEERVLIET -Bij een aanrijding maandagavond omstreeks half negen op de Groene Kruisweg, is de 75-jarige bestuurder van een personenauto afkomstig uit Hellevoetsluis om het leven gekomen. Zijn 64-jarige vrouw, die ook in de auto zat, raakte gewond en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Zij werd door de GGD met enkele fracturen naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis vervoerd, waar zij ter observatie is opgenomen. Het slachtoffer reed op de linkerrijstrook in de richting van Geervliet. Daar waar de rijbaan overgaat van twee rijstroken naar ''n, stuurde hij naar rechts en raakte daarbij een op de rechterrijstrook rijdende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Hellevoetsluis. Als gevolg hiervan raakte de auto van het slachtoffer in de slip en kwam tegen een boom terecht. De auto gleed door, raakte een tweede boom en kwam vervolgens tot stilstand. Door de klap raakte het slachtoffer zodanig gewond, dat hij ter plaatse overleed. De 34-jarige bestuurder van de andere auto werd overgebracht naar het bureau voor een blaastest. Deze was positief. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De Groene Kruisweg is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.

Avonduitgave maandag 9 september 2002

* AANRIJDING MET TWEE ZWAARGEWONDEN
Maandagmorgen omstreeks zeven uur vond op de Groene Kruisweg een aanrijding plaats tussen een trekker met oplegger en een personenauto, waarbij de 37-jarige uit Rotterdam afkomstige bestuurder van de personenwagen bekneld raakte in zijn auto. Twee medepassagiers (31 en 33 jaar), beiden eveneens uit Rotterdam, raakten tevens gewond. Brandweerpersoneel verwijderde het dak van de auto om de bestuurder uit zijn benarde situatie te bevrijden. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De 31-jarige mede-inzittende werd in shocktoestand en met een ernstige hoofdwond en wervelletsel door GGD-personeel overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De 33-jarige medepassagier werd met licht letsel naar het Ikaziaziekenhuis vervoerd. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding.


* OPGEZETTE KROKODIL IN PLANTSOEN
SCHIEDAM - Maandagmorgen rond negen uur alarmeerde een voorbijganger de politie toen hij in een plantsoen aan de Swammerdamsingel een krokodil ontwaarde. Omzichtig werd het dier benaderd, maar het bleek uiteindelijk te gaan om een goed geprepareerde opgezette krokodil. Het reptiel zal worden overgebracht naar de Diergaarde Blijdorp.


* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van district West hield maandagmorgen op de 2e Hogenbanweg, Josselin de Jonglaan en Kleinpolderplein verkeerscontroles. Er werden in totaal vijftien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van een autogordel, het overtreden van de maximum snelheid en verlopen APK. E'n bromfietser werd bekeurd, omdat hij niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat. Tevens werden er twee processen-verbaal geschreven voor het niet juist gebruiken van het sorteervak en het negeren van een verbodsbord.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandag tussen kwart over elf 's morgens en kwart voor één 's middags radarsnelheidscontroles op de Kleiweg en Stadhoudersweg. Op de Kleiweg namen 81 van de 737 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur. Op de Stadhoudersweg overschreden 25 van de 251 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 70 km/uur.


* WEEGCONTROLE BESTELWAGENS EN KLEINE VRACHTWAGENS

Personeel van de Verkeerspolitie hield van maandagmorgen half zes tot 's middags half twee op de Overschieseweg een weegactie van bestelwagens en kleine vrachtwagens tot 3.500 kilo. In totaal bleek zo'n 20% (11 van de 53 gewogen voertuigen) overbeladen. Naast processen-verbaal daarvoor werden ook bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een vergunning eigen vervoer (15x), mobiel bellen zonder handsfree (3x) en geen apk (5x). Tevens gingen nog veertien bestuurders op de bon voor onder meer technische gebreken aan hun voertuig, geen verzekering, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet voldoen aan een stopteken en geen rijbewijs E.


* MAN BEROOFD VAN HANDTELEFOON
Maandagmiddag kort na half ''n werd op de Wolphaertsbocht een 42-jarige Rotterdammer door een jongen beroofd van z'n handtelefoon. De man stond bij de verkeerslichten met de Dorpsweg te wachten en tevens met z'n mobieltje te bellen, toen een onbekende knaap hem tijdens het langslopen de telefoon uit z'n hand rukte en ermee wegrende.


* GELDLOPER EERST KOPJE ONDER EN DAARNA ONDER DE VERF DOOR

ONTPLOFFENDE GELDKOFFER
MAASSLUIS - Maandagmiddag even na half vier belandde een 41-jarige Rotterdammer, medewerker van een waardetransport, in het water van de Zuidvliet, ter hoogte van de Anne de Vriesstraat. De man was aan de passagierszijde uitgestapt om met een lege geldkoffer naar een winkel te lopen. Hij lette daarbij even niet op en ging pardoes in het water van de Zuidvliet kopje onder. De man kon zelf uit het water komen, stapte de geldwagen in om z'n natte pak uit te doen, maar toen ging er weer iets mis. Juist toen de Rotterdammer zich van z'n kleding had ontdaan ontplofte de geldkoffer. Alles werd derhalve oranjegekleurd in de geldwagen. De onfortuinlijke geldloper werd bij een modezaak aan de Dr. Kuyperkade aan nieuwe kleding geholpen. Brandweerpersoneel probeerde vervolgens met perslucht de binnenzijde van de geldwagen schoon te maken, maar omdat alle verflucht er niet uitging, kreeg de bestuurder van de geldwagen, een 47-jarige Rotterdammer, van de brandweer een persluchtmasker te leen, assisteerde een brandweerman als bijrijder hem en reed onder begeleiding van de brandweerwagen naar een locatie in Rotterdammer, waar de geldauto gereinigd kon worden.