Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 9 september 2002

Fresh Facts (NAi) wint prijs beste buitenlandse paviljoen (Gouden Leeuwprijs) Architectuur Biënnale Venetië 2002

Tentoonstelling Fresh Facts in Venetië
Ontwerp tentoonstelling: Herman Hertzberger
Foto met dank aan ArchiNed

De door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) samengestelde inzending voor de Architectuur Biënnale van Venetië heeft afgelopen zaterdag de prijs voor het beste buitenlandse paviljoen (Gouden Leeuwprijs) gewonnen van deze prestigieuze internationale architectuurmanifestatie. De Nederlandse inzending bestaat uit een tentoonstelling over de vijf genomineerden van de NAi-prijs, een tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw van een jonge architect in Nederland. Deze tentoonstelling, genaamd Fresh Facts, is ontworpen door de nestor van de Nederlandse architectuur, Herman Hertzberger. Fresh Facts is ontworpen als een reizende tentoonstelling en is nog tot en met 27 november 2002 te bezichtigen in het Rietveldpaviljoen op het Biënnaleterrein in Venetië.

Fresh Facts Fresh Facts geeft een beeld van de toekomst van de Nederlandse architectuur. De genomineerde ontwerpen geven een frisse blik op woningbouw, infrastructuur, winkels en culturele gebouwen. De projecten zijn: de Parasite Las Palmas in Rotterdam van Korteknie Stuhlmacher Architecten, de Pilot winkel voor Mandarina Duck in Parijs van NL Architects; het Tentoonstellingspaviljoen 'De Verbeelding' in Zeewolde van René van Zuuk Architecten de Fietsenstalling bij Centraal Station Amsterdam van VMX Architects en 119 woningen, Hageneiland in Ypenburg van MVRDV.

In december wordt de winnaar van de NAi prijs bekendgemaakt. De tentoonstelling is door het NAi georganiseerd en vormgegeven door architect Herman Hertzberger.

meer informatie NAi publieksinformatie

NAi persbericht over Fresh Facts

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunt u zich wenden tot de afdeling communicatie van het NAi (Martine Heijnen, Astrid Karbaat, Cornelis Krul), tel 010-4401271, fax 010-4366975, e-mail: press@nai.nl.

---

NAi
Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - e-mail

veranderd: dinsdag, 10 september 2002