Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-09-2002
1e persbericht dinsdag 10 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal seinlamp aangehouden Maandagavond om 21.15 uur is op het Stationsplein een 17-jarige jongen uit Helmond aan-gehouden. Even daarvoor had hij uit een trein een seinlamp gestolen. Een conducteur die dat zag hield de jongen aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen zondagavond 18.45 en maandagmorgen 9.00 uur is vanaf de Vaeshartelt een rode personenauto, Volvo 440 GL U9, kenteken DF-VJ-67, gestolen.

Eindhoven: Alcohol
Maandagavond rond 22.30 uur is op de Vredeoord een 46-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 2,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Dinsdagmorgen rond 2.30 uur zag een politiepatrouille op de kruising Mgr. Witloxweg Bakhuizen v. d. Brinklaan drie mannen bij een geparkeerde auto staan. De mannen renden snel weg. De auto was opengebroken. Na een korte achtervolging is op de Mgr. Witloxweg een 15-jarige jongen en op de Groen van Prinstererlaan een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Kindermishandeling
Maandag rond 17.00 uur is in zijn woning in Eindhoven een 29-jarige Eindhovenaar aange-houden. De man wordt er van verdacht een vier jarig kind van zijn vriendin zodanig te heb-ben mishandeld dat het kind in een ziekenhuis moest worden opgenomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De moeder heeft aangifte van de mishande-ling gedaan.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.30 en 9.00 is op de Jozef Israelslaan een autogordelcontrole gehouden. 9 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de auto-gordel.

Helmond: Verdachte aangehouden
Maandagavond om 23.25 uur is op de Kasteel Traverse een 47-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man in een huis op de Bindersestraat aan. Hij had daar een lokaalverbod en weigerde te vertrekken. De ver-dachte is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte mishandeling/bedreiging aangehouden Maandagavond om 23.05 uur is een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daar-voor had hij op de Adonislaan een man geslagen. Tevens bedreigde hij daar nog een man en een vrouw. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Adonislaan aan. Hij had gedronken. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Beroving
Dinsdagmorgen rond 0.10 uur is een 63-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van beroving van haar tas. Zij liep op de Kloosterstraat. Twee jongens met een bromfiets kwamen naar haar toegelopen. Plotseling voelde zij hevige pijn in haar ogen. Direct daarop trok een van die jongens de tas van haar schouder. Het slachtoffer kwam ten val. De jongens liepen snel weg. In de tas zaten diverse pasjes en persoonsbescheiden.

Helmond: Diefstal auto
Dinsdagmorgen tussen 2.00 en 9.00 uur is vanaf de Beelsstraat een witte personenauto, Audi 80 Union, kenteken SV-80-FK, gestolen.

Reusel: Verdachte mishandeling aangehouden
Dinsdagmorgen om 2.10 uur is op de Wilhelminalaan een 26-jarige man uit Almelo aange-houden. Hij had daar een 32-jarige man uit Reusel met een dakpan op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Deurne: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 2.55 uur is op de Energiestraat een 26-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. Hij was daar met zijn auto boven op de rotonde gereden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies
1,50 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Mierlo: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Margrietstraat. Een ruit is vernield. Uit het pand verdwenen diverse parfums, after shave en eau de toilette.