Amsterdam RAI

LandbouwRAI 2002
5 sep 2002

LANDBOUWRAI 2002: MET 300 DEELNEMERS DÉ WEGWIJZER IN AGRO-BUSINESS. Vanaf dinsdag 10 t/m zaterdag 14 december in Amsterdam RAI.

Bijna 300 bedrijven hebben zich op dit moment aangemeld voor de LandbouwRAI die op 10 december aanstaande van start gaat in Amsterdam RAI. Naast het grote aanbod van trekkers, machines en installaties besteedt deze grootste vakbeurs voor agrarisch Nederland dit jaar ook aandacht aan onderwerpen als biologische landbouw en emigratie. Verder worden veel innovaties geïntroduceerd, waarvan de meest opvallende worden bekroond met een Agro Award. Het resultaat van dit alles is vanaf dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 december te zien op LandbouwRAI 2002.

Wegwijzer in agro-business
Dé wegwijzer in agro-business voor elke agrarische ondernemer. Dat is de LandbouwRAI, die bezoekers een compleet overzicht biedt van de toekomst van de landbouw. De agrarische sector is immers volop in beweging, en veel agrariërs staan dan ook voor belangrijke keuzen. Moeten ze met verdere mechanisatie het rendement verhogen, of overschakelen op andere producten en technieken, of op biologische landbouw? Elke agrarische ondernemer is hoe dan ook op zoek naar de meest efficiënte bedrijfsvoering, waarbij de modernste machines, de nieuwste producten en de laatste ontwikkelingen onmisbaar zijn. En dat alles is te vinden op deze 22e editie van de LandbouwRAI.

Innovaties bekroond
Veel deelnemers kiezen de LandbouwRAI als platform om hun allernieuwste producten en diensten te lanceren. De meest opvallende introducties worden bekroond met een Agro Award, een prestigieuze innovatieprijs die inmiddels voor de vijfde keer door een vakjury wordt toegekend.

Biologisch boeren en emigratie
In een Biologisch Paviljoen wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van biologische landbouw. Dit nieuwe paviljoen komt tot stand in samenwerking met de Task Force, waarin naast het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij verschillende brancheverenigingen vertegenwoordigd zijn.
Verder is er op de beurs aandacht voor emigratie, want waar de mogelijkheden in Nederland beperkt zijn, biedt het buitenland vaak alle ruimte. Agrarische makelaars, juridische en fiscale adviseurs en internationale verhuizers informeren op de LandbouwRAI boeren die met de gedachte spelen hun bedrijf in een ander land, al of niet binnen Europa, voort te zetten.

Nieuw: vanaf dinsdag en dagelijks vanaf 10 uur
LandbouwRAI 2002 opent dit jaar niet op maandag, zoals tijdens de afgelopen edities, maar op dinsdag, en kent nieuwe openingstijden: dagelijks vanaf 10 uur.
De LandbouwRAI is dus van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 december. Dinsdag 10 december is speciaal voor persvertegenwoordigers, dealers en loonwerkers, van 10 tot 18 uur. Van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 december is de LandbouwRAI open van 10 tot 18 uur en op zaterdag 14 december van 10 tot 16 uur. De toegangsprijs is 15,50 per persoon, op dinsdag 10 december 25,-.

www.landbouwrai.nl
De ING Bank is voor de tweede keer hoofdsponsor van de LandbouwRAI. De organisatie is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Federatie Agrotechniek. Actuele informatie is te raadplegen via www.landbouwrai.nl, een site die in aanloop naar het evenement de laatste stand van zaken over het deelnemersveld, omringende activiteiten en aangemelde noviteiten geeft.

Amsterdam, september 2002