Ingezonden persbericht

Persbericht

10 september 2002

Fenestrae helpt BEA Systems gebruikers 'op weg'
~ nieuwe mobiele oplossing levert kostenbesparingen en verbeterde productiviteit via draadloos werken op ~

Fenestrae, de wereldwijde aanbieder van mobiele softwareoplossingen, ondersteunt BEA Systems push om mobiele en multimedia messaging capaciteiten te bieden aan haar BEA WebLogic Entereprise Platform®-klanten. BEA Systems (Nasdaq: BEAS), met het hoofdkantoor in San Jose, Californië, is het toonaangevende applicatie-infrastructuursoftwarebedrijf.

BEA s WebLogic Enterprise Platform kan, in combinatie met Fenestrae s Enterprise Mobility Server (EMS) veilige draadloze toegang bieden tot alle op BEA WebLogic gebaseerde applicaties. De nieuwe oplossing stelt BEA-ontwikkelaars in staat om alle applicaties 24 uur per dag via mobiele kanalen aan te bieden, met ondersteuning van ieder apparaat, zoals een mobiele telefoon of PDA, via ieder netwerk en vanuit iedere locatie.

Eindgebruikers kunnen continu in verbinding staan met bedrijfsprocessen, collega's, klanten en partners, waar zij zich ook bevinden. Dit stelt bedrijven in staat om de productiviteit te verhogen, flexibelere manieren van werken te introduceren en mobiele strategieën te implementeren die een positief effect hebben op het eindresultaat.

Fenestrae EMS voegt multi-channel mogelijkheden (internet, WAP, SMS, fax en i-mode) toe aan applicaties die gebaseerd zijn op BEA WebLogic, alsmede SQL databases en webservices. Deze stap breidt het brede scala van veelgebruikte gecombineerde zakelijke applicaties waarmee Fenestrae EMS al samen kan werken uit, waardoor naadloze toegang tot applicaties verzekerd is.

De oplossing is eenvoudig in te zetten. Bovendien kunnen bedrijven gebruik maken van hun bestaande BEA WebLogic applicatie-infrastructuren, wat een positief effect heeft op de return on assets . Daarnaast kunnen IT-managers met Fenestrae EMS tijd en geld besparen zowel op de implementatie als op de ondersteuning, door single seat management en één enkel punt van integratie voor mobiele applicaties te bieden.

"Fenestrae is een belangrijke BEA Star Partner op het gebied van mobiel zakendoen en multi-media messaging," zei Martin otten, Director Alliances Benelux bij BEA. "BEA-ontwikkelaars kunnen veel voordeel behalen van het 24x7 aanbod van applicaties via mobiele apparaten en vanaf iedere locatie."

"Deze oplossing stelt BEA Systems in staat multi-channel functionaliteit toe te voegen aan haar aanbod, wat een echte bonus is voor klanten die snel een mobiele oplossing nodig hebben," zei Nick Horslen, vice-president marketing bij Fenestrae. "BEA-gebruikers zullen toegang kunnen krijgen tot alle informatie die ze op kantoor ook hebben, zodat ze kunnen doorgaan met hun werk waar ze ook zijn. Daarnaast biedt deze oplossing bedrijven voordeel ten opzichte van hun concurrenten omdat werknemers te allen tijde toegang hebben tot realtime klant- en leveranciersinformatie en andere belangrijke zakelijke activiteiten."

(412 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf levert enterprise-class softwareoplossingen voor de mobiele en draadloze wereld. Fenestrae s oplossingen bieden werknemers de vrijheid om vanaf iedere locatie toegang te kunnen verkrijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie en deze te kunnen beheren - wanneer en waar ze maar willen en met welk apparaat dan ook. Hierdoor zijn Fenestrae s oplossingen grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties.

Met Fenestrae's bewezen mobiele oplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 8.000 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Spanje, Hong Kong en Australië. De belangrijkste producten van het bedrijf, Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) en Fenestrae Faxination, worden verkocht via een internationaal partnernetwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Voor verdere persinformatie of fotografie kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.comof vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fenestrae, kunt u contact opnemen met Kristen Miller van Fenestrae: Tel: 0031 (0) 70 30 15 100Fax: 0031 (0) 70 30 15 151 E-mail: kristenm@fenestrae.com
Website:http://www.fenestrae.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com