Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie
Datum Nummer persbericht 10 september 2002 p138

Meer tempo in de woningbouw

Het college van burgemeester en wethouders wil de stagnatie in de woningbouw aanpakken. Het college heeft na overleg met ontwikkelaars, woningcorporaties en makelaars besloten tot een plan van aanpak. In dit 5 puntenplan gaat het om het bepalen van meer locaties voor woningbouw, het waar mogelijk versnellen van procedures, het verbeteren van de regierol van de gemeente, het vergroten van de betrokkenheid van bewoners en het verbeteren van de afstemming tussen betrokken partijen.

De stagnatie in de woningbouw is een landelijk probleem dat zich ook in Nijmegen voordoet. Er worden te weinig woningen opgeleverd en de krapte op de woningmarkt neemt toe. De doorstroming stagneert want er komen maar heel weinig woningen vrij. De wachttijden lopen op en starters komen nauwelijks meer aan bod. De herstructurering loopt gevaar omdat er te weinig woningen zijn voor herhuisvesting. Het 5 puntenplan waartoe het college heeft besloten moet leiden tot meer tempo in de bouw van nieuwe woningen. Deze woningen worden gebouwd in de bestaande stad en in de Waalsprong waar na de gedwongen pauze als gevolg van de MER, zo snel mogelijk met de bouw van nieuwe woningen zal worden begonnen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.