Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

10-09-2002

Kaderleden CNV: directie IHC moet opstappen

De kaderleden van CNV Metaal en elektro bij Van der Giessen de Noord vinden dat de raad van bestuur van IHC Caland ook moet opstappen. De tot vertrekken gedwongen directeur Brink van Van der Giessen heeft niet alleen gehandeld, vinden de kaderleden.

Directeur Brink heeft voor het opzetten en uitvoeren van het beleid medewerking gehad van moederbedrijf IHC Caland. Daarmee is de raad van bestuur van het concern medeverantwoordelijk voor de uit de hand gelopen situatie bij de werf in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast hebben de kaderleden het sterke vermoeden dat Brink door zijn directe omgeving niet over alles juist is ingelicht, waardoor de schade is vergroot.

Vorige week werd bekend dat Van der Giessen de Noord zeker 250 van de ruim zevenhonderd banen wil schrappen om de werf weer in de zwarte cijfers te krijgen. Volgens de raad van bestuur van IHC Caland lijdt de werf grote verliezen op de bouw van ingewikkelde veerboten en is er feitelijk te veel werk aangenomen (waaronder de bouw van baggerboten voor IHC).

Nadere inlichtingen:

Arthur Bot (bestuurder CNV Metaal en elektro)
010-4550050
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348241