Gemeente Vlaardingen


10-09-2002

Veel Vlaardingers willen automatische incasso belastingen

Iedere Vlaardingse belastingbetaler heeft begin september een brief ontvangen, waarin de mogelijkheid wordt geboden om gemeentelijke belastingen vanaf 2003 in 10 termijnen automatisch te laten incasseren. Hiervoor moet een meegestuurde groene machtigingskaart worden ingevuld en teruggestuurd naar de gemeente. Massaal wordt gereageerd op deze brief! De groene machtigingskaarten ploffen met pakken tegelijk in de gemeentelijke brievenbus.

De sector Belastingen heeft speciaal voor deze actie tijdelijk personeel aangetrokken, zodat alle groene kaarten zijn verwerkt als het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen over 2003 in februari de deur uitgaat.

Aanpak afvalstoffenheffing
Vanwege het nieuwe gecombineerde aanslagbiljet zal de afvalstoffenheffing met ingang van 2003 niet meer via de energienota van Eneco worden geïnd, maar gaat de gemeente dit innen. Inmiddels is ook bekend op welke manier de Vlaardinger de overgang van de afvalstoffenheffing van Eneco naar de gemeente zal merken: Met ingang van januari 2003 zit de afvalstoffenheffing eenvoudigweg niet meer in het termijnbedrag van Eneco Energie. De afvalstoffenheffing dit is voor eenpersoonshuishoudens 16,20 per maand en voor meerpersoonshuishoudens 20,68 per maand wordt vanaf februari 2003 in de gemeentelijke gecombineerde aanslag opgenomen. Natuurlijk geldt dit niet voor mensen die geen afvalstoffenheffing aan Eneco betalen, bijvoorbeeld vanwege geautomatiseerde kwijtschelding.