Ingezonden persbericht


PRNL0000097

Tijdloze foto's op mat HP Premium Plus fotopapier

Amstelveen, 10 september 2002 - HP introduceert een vernieuwde papiersoort voor het printen van digitale foto's: het HP Premium Plus fotopapier mat. Digitale fotoprints voelden al langer aan als een 'echte' foto en benaderden dezelfde beeldkwaliteit. Het vernieuwde papier voegt hier een extra dimensie aan toe: foto's geprint op dit papier behouden hun originele kleuren langer dan traditionele foto's. Steeds meer mensen vervangen hun traditionele fotocamera voor een digitaal fototoestel. Foto's worden daardoor op elk gewenst formaat en op elk gewenste tijdstip thuis geprint. Deze tendens vereist een hogere kwaliteit papier.

Het HP Premium Plus fotopapier mat weegt 240 g/m2, waardoor het sterk is en aanvoelt als een originele foto. Op dit papier zijn kleuren rijk en levendig, zwarttinten diep en contrasten scherp. Het matte papier is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruikers die hun geprinte foto's willen inlijsten, in een fotoalbum willen plakken of op een andere manier willen bewaren. Het HP Premium Plus fotopapier mat is geschikt voor gebruik in alle HP inkjetprinters.

HP Premium Plus fotopapier heeft een speciale coating die uit verschillende lagen bestaat en niet poreus is. Het papier absorbeert de inkt en is direct beschermd tegen vuil. De coating maakt de fotoprints beter bestand tegen licht, vingerafdrukken, vlekken en krassen. Omdat de coating ervoor zorgt dat de foto's niet aan elkaar plakken in de printer en niet gekruld uit de printer komen, kunnen gebruikers verschillende printopdrachten achter elkaar geven, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over eventuele beschadigingen.

Onafhankelijk onderzoek wees uit dat het vernieuwde HP Premium Plus fotopapier glanzend en mat in combinatie met zesinktenprinters van HP en HP No. 57 driekleuren en HP No. 58 foto inkjetcartridges tot 73 jaar weerstand biedt tegen vervaging door licht. Bij traditionele foto's is dit 22 jaar.

Prijs
Het HP Premium Plus fotopapier mat (A4, 20 vel) heeft een consumentenadviesprijs van ¬ 18,50 inclusief BTW.

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT-producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Ingezonden persbericht