Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 10-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.50 uur) Dinsdag 10 september 2002

Geleen, auto in beslag genomen:

Dinsdagmorgen 10 september 2002 heeft de politie de auto van een 29 jarige inwoner van Geleen in beslag genomen omdat deze, niet in het bezit van een rijbewijs en al meerder keren voor bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs toch bleef rijden.
Omstreeks 03.40 uur werd door een politiepatrouille gezien dat de 29 jarige inwoner van Geleen als bestuurder van een personenauto over de Rijksweg Zuid te Geleen reed. De personenauto werd op de Daalstraat gecontroleerd. Nadat weer bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had werd de auto overgebracht naar het politiebureau waar deze in beslag genomen werd. De bestuurder werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De Officier van Justitie zal de hoogte van de op te leggen boete bepalen alsmede of de bestuurder zijn personenauto al dan niet terugkrijgt.

Geleen, snelheidscontrole:
Op de Kampstraat te Geleen werd maandag 9 september 2002 tussen 11.00 en 12.00 uur door de politie een snelheidscontrole gehouden. De radarauto controleerde de snelheid van 255 motovoertuigen waarvan 43 de maximum snelheid van 50 km per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Beek, conductrice NS onzedelijk betast:
Een 36 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 10 september 2002 door de politie aangehouden omdat hij een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen onzedelijk betaste.
De inwoner van Maastricht werd kort na middernacht in de trein gecontroleerd door een conductrice. Bij de controle bleek dat de inwoner van Maastricht zonder geldig plaatsbewijs reed. De inwoner van Maastricht werd bekeurd en in Beek/Elsloo door de conductrice gesommeerd de trein te verlaten. In plaats van de trein te verlaten betastte de verdachte de conductrice onzedelijk. Samen met een mannelijke conducteur werd de verdachte in Beek ter plaatse gehouden tot de komst van de politie. Deze heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor verder onderzoek. De conductrice heeft van het voorval bij de politie aangifte gedaan.