Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 10-09-2002
Persberichten district Heerlen Kerkrade (HP 13.55 uur) Dinsdag 10 september 2002

Heerlen, geluidsoverlast:
Dinsdagmorgen 10 september 2002 heeft de politie in een woning aan de Kerkraderweg te Heerlen de geluidsapparatuur van een bewoner in beslag genomen.
Omstreeks 02.35 uur deden buurtbewoners aan de politie telefonisch de mededeling dat zij een geweldige geluidsoverlast ondervonden die afkomstig zou zijn vanuit een woning aan de Kerkraderweg. Een politiepatrouille die naar de klacht werd gezonden stelde de geluidsoverlast uit de betreffende woning vast. Hij geluid dat uit een geopend raam naar buiten kwam was te vergelijken met de muziek in een discotheek. De gehele buurt mocht er ongevraagd van meegenieten. Op aanroepen en aanbellen werd echter niet gereageerd. Voorzien van een machtiging heeft de politie de woning betreden. Bij binnenkomst in de woning was de muziek ineens uit. In een van de kamers van het pand waarin kamerverhuur plaats vond, trof de politie de bewoner ogenschijnlijk slapend in zijn bed aan. Hij bleek behoorlijk aan Bacchus geofferd te hebben. De politie heeft de gehele audio-installatie in beslaggenomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van geluidsoverlast waarbij de nachtrust voor de omgeving werd gestoord.

Heerlen, fietser gewond:
Maandagmiddag 9 september 2002 is een 58 jarige fietser woonachtig te Heerlen op de kruising Burgemeester Wassinkstraat / Benzenraderweg te Heerlen gewond geraakt.
De toedracht is niet geheel duidelijk. Een 37 jarige buschauffeur rijdende over de Benzenraderweg zag de fietser over de Burgemeester Wassinkstraat naderen en ook snelheid minderen. De buschauffeur genoot voorrang en reed de kruising op. De fietser deed dit ook. Op de kruising kwam de fietster ten val, al dan niet na in aanraking te zijn gekomen met de bus, en raakte gewond. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar inwendig letsel werd vastgesteld en schaafwonden in het gezicht. Het slachtoffer werd ter observatie opgenomen in het Atrium ziekenhuis. De politie stelt een verder onderzoek in om de juiste toedracht te achterhalen.

Landgraaf, inbraak t.n.v. supermarkt:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden ten nadele van een supermarkt gevestigd aan de Maastrichterlaan te Landgraaf. In de nachtelijke uren wist de inbreker het elektrische gedeelte van een rolpoort te forceren om vervolgens de rolpoort te openen. Uit het bedrijfsgedeelte werd daarop een complete snoepautomaat ontvreemd. De eigenaar zal van de diefstal aangifte doen.

Kerkrade, motordiefstal:
Maandagavond 9 september 2002 heeft omstreeks 23.30 uur op de Franciscanerstraat te Kerkrade een motordiefstal plaatsgevonden. De eigenaar had zijn motor goed afgesloten geparkeerd voor een woning van de genoemde straat. Omstreeks 23.30 uur had een buurtbewoner gezien dat twee jongens op een scooter verantwoordelijk waren voor de diefstal van de motor. Hij had nog juist gezien dat een van beiden, beiden eerder al op de avond gesignaleerd in de buurt, er met de motor vandoor was gegaan. De buurtbewoner waarschuwde daarop de eigenaar die kort daarop bij de politie aangifte deed van de diefstal van zijn Honda motor.