Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.00 uur) Dinsdag 10 september 2002

Maastricht, rijden onder invloed
:
Dinsdagmorgen 10 september 2002 heeft de politie tegen een 52 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de inwoner van Maastricht bleek dinsdagmorgen omstreeks 01.50 uur op de Burgemeester Cortenstraat te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitlag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Maastricht, autobrand:
Maandagmiddag 9 september 2002 heeft op het Tongerseplein te Maastricht een autobrand gewoed. De 42 jarige inwoonster van Noorbeek bemerkte tijdens het rijden dat er rook uit het dashboard de auto binnen kwam. Geschrokken bracht zij haar auto aan de kant van de rijbaan tot stilstand en verliet snel haar auto. Nadat eerst enkele kleine vlammen onder het motor gedeelte kwamen volgde snel grotere. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel geblust. Vermoedelijk heeft door kortsluiting de brand kunnen ontstaan. De auto liep zware schade op en is vermoedelijk totaal loss. Een bergingsbedrijf heeft de auto moeten wegslepen.

Maastricht, woninginbraak:
Op maandag 9 september 2002 tussen 07.00 en 17.00 uur heeft in een woning aan de Rijksweg te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Aan de achterzijde van de woning werden enkele ruiten vernield aangetroffen. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Uit de woning werden diverse flessen sterke drank, een computer, een cd-speler, en enkele elektrische handgereedschappen ontvreemd. In en rondom de woning werden tevens enkele vernielingen aangericht. De bewoner heeft van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Gronsveld, zware schade bij verkeersongeval:
Een 24 jarige inwoonster van Riemst is maandagmiddag 9 september 2002 kort voor 14.00 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Gronsvelderweg-Veilingweg te Gronsveld. Een 26 jarige automobilist uit Noorbeek reed vanaf de Veilingweg de Gronsvelderweg op waarbij hij geen vrije doorgang verleende aan een 24 jarige bestuurster van een bestelauto uit Riemst. Door de klap van de aanrijding raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. De bestuurster van de bestelauto liep nekletsel en een hersenschudding op. Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.