Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 37-2002
de hele dag gesloten voor publiek. Ook telefonisch is niemand te bereiken. Op maandag 16 september staan wij u weer graag te woord. Zondagmiddag 22 september bezoek de open middag A50

Op zondagmiddag 22 september organiseert Rijkswaterstaat een open middag voor iedereen. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente en de aannemer. Noteer deze datum vast op uw kalender volgende week leest u meer hierover.

U kunt zich deze dag laten informeren over de aanleg A50, wetenswaardigheden hierover en de voortgang van de bouw. Maar ook kunt u die dag het traject bezoeken. Hierbij staan Rijkswaterstaat of de aannemerscombinatie klaar om uitleg te geven over de verschillende te bouwen viaducten en bruggen. Daarnaast krijgt u uitleg over de technieken die gebruikt worden bij de aanleg van de weg. Het spreekt voor dat ook aan de inwendige mens gedacht is en dat de kinderen zich op aangename wijze kunnen bezighouden!

Wat is er te doen


- informatiestand bij het directieverblijf aan de Nijnselseweg
- toeren met trein over het traject

- klimmen in de knoptoren boven kunt u het traject bekijken door een verrekijker

- voor kinderen stoeptekenwedstrijd bij de directiekeet aan de Nijnselseweg

Afdeling Centrale Ondersteuning (Communicatie), TEL (0413) 481220

Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen.

Wielerwedstrijd Ster Elektrotoer.
Op donderdag 12 september organiseert de Stichting Wielerbelang Schijndel een wielerwedstrijd onder de naam "Ster Elektrotoer". Rond 15.15 uur zal de wielerwedstrijd de volgende wegen in Sint-Oedenrode passeren: komende vanaf de
Bestseweg naar de Boskantseweg, Liempdseweg, Bobbenagelseweg, Ollandseweg, Schootsedijk, Hofstad naar Schijndel (Achterse Hermalen).

Mountainbike tocht
Op zondag 15 september zal een mountainbike tocht over diverse wegen in Sint-Oedenrode worden georganiseerd.

Fokpaardendag
Op zondag 15 september wordt de Fokpaardendag gehouden op het terrein van manege "de Pijnhorst".


- E. Verhoeven, Oranje-Nassaulaan 39, bouw 3 dakkapellen Cathalijnepad 6

- J. Sonnemans, Dommelrodelaan 8, bouw dakopbouw
- Rabobank Sint-Oedenrode, amoveren pinautomaat Pieter Christiaanstraat 17

- J. Vervoort, van Rijckevorsel van Kessellaan 24, aanbouw erker Verleende bouwvergunningen


- Alfred Nobelstraat ongen., bouw woning met bedrijfsruimte
- Laurier 1, uitbreiden woonhuis

- Kalmoes 9, wijzigen voor- en zijgevel

- Componistenlaan 7, vergroten dakkapel

- Mauritsstraat 62, plaatsen dakkapel
Meldingplichtig bouwwerk (akkoord)


- Meerkoet 23, plaatsen tuinhuis

Verleende vrijstelling


- Brahmsstraat 10, vestigen schoonheidssalon in gedeelte woning
Verleende sloopvergunning


- Spreeuwelen 4, sloop diverse stallen en gedeelte stal
Verleende gebruiksvergunning


- Oude Lieshoutseweg 7, in gebruik nemen/houden van jeugdgebouw na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Terrasvergunning La Toscana

Burgemeester en wethouders hebben een terrasvergunning verleend aan La Toscana Hertog Hendrikstraat 14, voor de periode van 1 mei 2002 tot en met 30 september 2002. Tegen bovengenoemd besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van verzending, 4 september 2002, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. De vergunning ligt ter inzage bij afdeling Voorlichting.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
TEL (0413) 481358

Verbouw rundveestal
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het verbouwen van een rundveestal tot rijhal en het bouwen van een paardenstalling aan het adres Hoogeind 9 v.r.v. dhr. A. Vervoort.

De locatie ligt zowel binnen geldend bestemmingsplan "Buitengebied" als "Buitengebied 1997". Het bouwplan voldoet, na het verlenen van vrijstelling ingevolge artikel 20 lid 31 (het bouwen van bouwwerken op een kleinere afstand tot aan de as van de weg dan de voorgeschreven 25 meter), aan de voorschriften van toekomstig bestemmingsplan Buitengebied 1997. Op basis van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet heeft ons College de bevoegdheid om vooruit te lopen op het verkrijgen van rechtskracht van het nieuwe bestemmingsplan en derhalve ten behoeve van de realisering van het onderhavige bouwplan vrijstelling te verlenen.

In verband hiermee ligt het bouwplan met ingang van donderdag 12 september 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het bouwplan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Ingevolge artikel
50 lid 7 van de Woningwet en afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht is eenieder in de gelegenheid om de zienswijze over de aanvraag binnen deze termijn schriftelijk naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
TEL (0413) 481342
Aanleg paddenpoel

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat door de heer Van Genugten een plan is ingediend voor de aanleg van een paddenpoel, op een perceel gelegen nabij Boskantseweg/Hongerstraat.

Genoemd perceel is gelegen binnen bestemmingsplan Buitengebied en binnen toekomstig bestemmingsplan Buitengebied 1997. De aanleg van een poel (natuurontwikkeling) is strijdig met de voorschriften van het bestemmingsplan. Ons College heeft echter de bevoegdheid om vrijstelling te verlenen ten behoeve van natuurontwikkeling. Alvorens wij een definitieve beslissing nemen op de aanvraag, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om het plan in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het verzoek om vrijstelling met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 12 september 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen genoemde termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
TEL (0413) 481341

Aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat door de heer Schepens te Sint-Oedenrode een verzoek om aanlegvergunning is ingediend voor het herprofileren en het dempen van een sloot/watergang, op het perceel gelegen nabij Mettenkampen/Hulst.

Genoemd perceel is gelegen binnen bestemmingsplan Buitengebied en binnen toekomstig bestemmingsplan Buitengebied 1997. Voor het buitengebied geldt een voorbereidingsbesluit met aanlegvergunningenstelsel.
Ter inzage
De plannen liggen met ingang van donderdag 12 september 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Ingevolge artikel 46 lid 9 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is een ieder in de gelegenheid binnen deze termijn schriftelijk zijn zienswijze naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
TEL (0413) 481341

A) het besluit tot acceptatie van de melding in de zin van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer van:


- M. van de Berk, Vernhout 14, in verband met het veranderen van een rundveehouderij aan voornoemd adres. De melding voldoet aan het gestelde in artikel 8.19 lid 2 van de Wet milieubeheer.
- van Acht Vastgoed B.V., Jan Tinbergenstraat 4, in verband met het oprichten van een inrichting aan voornoemd adres voor zover deze oprichting betrekking heeft op een inrichting voor het aanvoeren, verpakken en afvoeren van groenten en fruit,
als bedoeld in het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer.
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 12 september 2002 ter inzage in het gemeentehuis, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30
uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

Indienen bezwaarschrift

Tegen het onder A genoemde besluit kan een bezwaarschrift worden ingediend op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders, voor 24 oktober 2002. In het bezwaarschrift dienen te staan uw naam en adres, de datum van het besluit waartegen u bezwaar heeft en een duidelijke omschrijving van de bezwaren. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te `s-Gravenhage. Zo'n voorlopige voorziening kan alleen gevraagd worden als er vooraf ook een bezwaarschrift is ingediend. Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een afschrift van het ingediende bezwaarschrift worden gevoegd. Afdeling Bouwen en Milieu
Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 2 coniferen, staande in de achtertuin van de woning aan de Pastoor Teurlingsstraat, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.

- 1 naaldboom, staande in de voortuin van de woning aan de Florisstraat 61, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.

- 2 linden, staande in de voortuin van de woning aan de Leijerweg 9, in verband met de slechte vitaliteit van 1 boom en schade aan de belendende bebouwing.

- 90 meter houtsingel, bestaande uit struikvormend en opgaand bosplantsoen, staande op het perceel sectie C nummer 3301, plaatselijk bekend als Postdijk 4, in verband met de uitvoering van een bodemsanering, na de sanering wordt een nieuwe singel herplant.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Melding te vellen bomen
Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 22 populieren, staande langs de perceelsgrens (16 stuks) en in de berm van de van de Espendonk (6 stuks), ter hoogte van het perceel sectie H nummer 3074, plaatselijk bekend als Espendonk 6.

Afdeling Wegen en Groen,
TEL (0413) 481380

Inzameling oud papier
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het
zaterdag 14 september
Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 9.30 uur tot 12.30 uur. Tevens zal vanaf 9.30 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos,
Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg zaterdag 14 september Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer aan de achterkant van Basisschool Eerschot zaterdag 14 september
Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer bij de Sint Petrusschool, Het Binneveld 4, van 10.00 uur tot 14.00 uur zaterdag 14 september C.V. de Klôtjes; papiercontainers aan de Julianastraat tussen de sportzaal en basisschool De Springplank Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in, Sanering verkeerstekens en verkeersborden Binnen onze gemeente heeft onlangs een inventarisatie plaatsgevonden van de aanwezige verkeersborden en verkeerstekens. Het doel hiervan is om overbodige borden of verkeerstekens te saneren. Inmiddels is al een aantal verkeersborden verwijderd. Bij de inventarisatie is tevens geconstateerd dat een aantal borden waren verdwenen, hiervoor zijn nieuwe borden geplaatst. Voor het verwijderen van een aantal verkeerstekens en borden is een verkeersbesluit noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om:

- De gele doorgetrokken streep (stopverbod) langs de rijbaan van de Johanna van Brabantlaan, ter hoogte van de inrit van de woning met huisnummer 14 en de daarnaast gelegen toegang tot de brandgang, te verwijderen.

- Het bord C02 (verboden om in te rijden, eenrichtingsverkeer) dat staat langs het fietspad van de Ollandseweg, tussen de Laan ten Bogaerde en de Van Rijckevorsel van Kessellaan, aan de zijde van de Van Rijckevorsel van Kessellaan, te verwijderen, omdat het bord onjuist/overbodig is.

- Het oude bord C12 (gesloten voor motorvoertuigen) dat staat langs het Klaverpad, nabij de aansluiting op de Neulstraat en de Dommelstraat te verwijderen omdat het bord verouderd is en het te vervangen door het bord G13 (onverplicht fietspad).
- Het bord C14 (gesloten voor fietsers) dat staat langs de Streepenstraat, nabij de speeltuin, te verwijderen, omdat het bord overbodig is.

- Het bord C07 (gesloten voor vrachtverkeer) dat staat langs de Leijerweg, nabij de Schijndelseweg, te verwijderen, omdat de situatie op de Schijndelseweg is aangepast en het bord hierdoor overbodig is.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen, binnen zes weken na de datum van deze publicatie, een bezwaarschrift indienen en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend
bij ons college.
TEL (0413) 481380
Informatieavond toekomst buitengebied Meierij in de Beckart Woont of werkt u in het buitengebied?
Bent u geïnteresseerd in het reconstructieproces? Wilt u meepraten en meedenken over de toekomst van de groene ruimte?

Dan bent u van harte welkom op de informatieavond op woensdag 25 september van 19.30 uur tot 22.00 uur in gemeenschapshuis De Beckart, in Nijnsel.

De informatie-avond wordt georganiseerd door de gemeenten Best, Boxtel, Son en Breugel en Sint-Oedenrode en voor de inwoners van die gemeenten. Op deze avond wordt het concept-streefbeeld voor de Meierij (gemeenten Sint-Oedenrode,
Son en Breugel, Dongen, Boxtel, Best, Tilburg, Loon op Zand, Dongen, Heusden, Haaren, Oisterwijk, Vught) gepresenteerd aan en besproken met de aanwezigen.

Wij rekenen op u. Uw aandeel is van belang voor het opstellen van de definitieve versie van het streefbeeld. Zo helpt u mee de toekomst van de groene ruimte in uw gemeente en in de Meierij vorm te geven!

Opgeven kan bij gemeente Sint-Oedenrode, mevrouw Zilla van Roozendaal, via email:stage6@sint-oedenrode.nl, schriftelijk naar postbus 44, 5490 AA Sint-oedenrode, via de fax 0413-478060
TEL (0413) 481389

Taxihopper vervoer voor u!
Heeft u al een gratis Taxihopperpas aangevraagd? Vanaf 1 juni 2002 rijdt Taxihopper voor iedereen in Noordoost-Brabant, dus ook in Sint-Oedenrode!!
Taxihopper heeft als belangrijk voordeel dat de chauffeur reizigers ophaalt en brengt waar zij willen.Taxihopper is vervoer voor iedereen, dus voor opa en oma die hun kleinkinderen willen bezoeken, voor wiegezellig wil uitgaan, voor de scholier om naar school te gaan, voor de zakenman met een vergadering in het centrum, voor de forens die iedere dag naar het station moet en voor de moeder die met de kinderwagen wil
gaan winkelen. Taxihopper biedt een oplossing voor vervoer aan, waar reizigers ook naar toe willen, wie ze ook zijn, jong of oud, met of zonder functiebeperking. Taxihopper is toegankelijk voor rolstoel, scootermobiel, rollator en kinderwagen. Taxihopper vervoert iedereen van deur tot deur, naar een bushalte of een NS station en omgekeerd. Kortom Taxihopper is voor iedereen, makkelijk, comfortabel, betaalbaar en veilig.

Novio NV uit Nijmegen verzorgt Taxihopper. Dit doet zij samen met diverse lokale taxibedrijven.

Informatie
In de maanden mei en juni is de informatiefolder `Taxihopper' huis-aan-huis verspreid.
De Taxihopper-folder ligt op het gemeentehuis voor u klaar. In de folder vindt u informatie over waar en wanneer Taxihopper rijdt, de spelregels, hoe u een reis kunt regelen. Zie ook www.taxihopper.nl.

Taxihopperpas aanvragen en een rit bestellen.
Indien u in het bezit bent van de Taxihopperpas reist u een stuk voordeliger.
Vraag de Taxihopperpas dus snel aan via klantenservice 0900-235 66 84 (¤ 0,10 per minuut). Ritten kunt u bestellen via de Taxihoppercentrale: 0900-829 44 67 (¤ 0,10 p/min). Met een Taxihopperpas betaalt u ¤ 0,90 per openbaar vervoerzone. Zonder Taxihopperpas betaalt u ¤ 1,35 per openbaar vervoerzone. Wenst u meer informatie of wil u een Taxihopperpas aanvragen? Bel naar klantenservice taxihopper of haal op het gemeentehuis de folder `Taxihopper'.

Opmerkingen of klachten met betrekking tot Taxihopper Hebt u op - of aanmerkingen over Taxihopper, of wil u een klacht indienen, dan kunt u dit telefonisch of schriftelijk via Klantenservice van Taxihopper doen
Klantenservice is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur, (0900-2356684, ¤ 0,10 per minuut).
Schriftelijke klachten kunt u sturen naar Klantenservice Taxihopper, Antwoordnummer 142, 6500 VC,
Nijmegen, onder vermelding van `klacht Taxihopper'. U kunt voor al uw reacties, dus ook voor klachten, gebruik maken van de speciaal daarvoor bestemde `klantenreactiekaarten'. Klantenreactiekaarten vindt u in de taxi van Taxihopper. De kaarten liggen ook op het gemeentehuis voor u klaar.
Wij wensen u een prettig gebruik toe!