Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tiscali en Sitecast.nl starten samenwerking

Content service voor personal homepage gebruikers Tiscali.nl en 12Move.nl.

Amsterdam, 12 september 2002 - Tiscali b.v. en Sitecast.nl gaan content leveren aan gebruikers van Tiscali.nl en 12Move.nl met een personal homepage. Sitecast.nl zorgt voor de inhoud en de eerste verspreiding en Tiscali voor de verspreiding onder haar gebruikers en de verkoop van advertentieruimte. Door het selecteren van zogenaamde nieuwsboxes op www.tiscali.nl of www.12move.nl kan een eigenaar van een personal homepage op uiterst eenvoudige wijze zijn webpagina's van een nieuwsbox voorzien met actuele content van een aantal bronnen waaronder het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Op deze wijze wordt het voor personal homepage eigenaren mogelijk om een actuele en dynamische site bij te houden zonder dat daar programmeerkennis of onderhoud voor nodig is. Als tegenprestatie bevat de nieuwsbox een banner van een adverteerder.

De toegepaste techniek van Sitecast.nl maakt het mogelijk dat eigenaren van websites op eenvoudige wijze content uit meerdere nieuws- en informatierubrieken op hun site kunnen publiceren. De content op de aangesloten personal homepage van de particuliere gebruiker wordt automatisch en continue ververst. Het resultaat: een altijd up-to-date portal met meer bezoekers en meer interactie.

De personal homepage gebruikers van Tiscali.nl en 12move.nl en het aantal pageviews dat deze gebruikers genereren, vormen een interessant bereik voor zowel de adverteerders van Tiscali als de contentleveranciers van Sitecast.nl.

Over Tiscali B.V.
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), het Europese internetbedrijf. Tiscali biedt in Europa toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 30 juni 2002 telde Tiscali 7 miljoen actieve gebruikers. Tiscali genereerde in het eerste half jaar van 2002 meer dan 20 miljard minuten internetverkeer.

Corporate website Tiscali: www.tiscali.com
Website Tiscali B.V.: www.tiscali.nl

Over Sitecast.nl
Sitecast.nl is ontwikkeld door OoiPtech b.v. en Veritate Company b.v. (voorheen Virtual Industries International b.v.). OOiPtech is opgericht door pioniers die zich reeds vanaf het ontstaan van het world wide web bezig houden met content distributie. Veritate Company stond eerder aan de wieg van succesvolle Internetbedrijven zoals de nieuwssite NU.NL, het InternetPersBureau (IPB), Netdirect en Sapenda Publishing (Sapenda.com). Sitecast.nl maakt gebruik van het door OOiPtech geïntroduceerde product OOiP/share en van de publishing en content knowhow van Veritate. Met Sitecast.nl kunnen webmasters actuele content op de eigen site plaatsen zonder dat hiervoor software hoeft te worden geïnstalleerd: door het plaatsen van een of twee regels code in de web pagina wordt de content automatisch ververst.

Website Sitecast.nl: www.sitecast.nl