Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
10 september 2002 C029


Tweede stadsbrug betrekt Waalsprong bij de stad

Met de komst van de tweede stadsbrug wil de gemeente Nijmegen een aantal belangrijke stappen zetten in de totale ontwikkeling van Nijmegen. De brug verbindt de 'oude' stad met het nieuwe deel aan de overzijde van de Waal (de Waalsprong). Bovendien zorgt een tweede stadsbrug voor een verbetering van de bereikbaarheid van de stad.

De tweede stadsbrug maakt onderdeel uit van Koers West. Koers West is de overkoepelende naam voor een aantal ontwikkelingen in Nijmegen West op het gebied van milieu, economie, ruimtelijke kwaliteit, verkeer en bereikbaarheid die positieve effecten zullen hebben op de ontwikkeling van de gehele stad.

Nijmegen is toe aan een tweede oeververbinding. De Waalbrug, destijds de grootste overspanning in Europa, dateert van 1936. Een tweede stadsbrug biedt in vele opzichten de beste weg om de Waalsprong met de stad te verbinden, de binnenstad te ontsluiten, de verkeersdruk op de Waalbrug en de Singels te verminderen en biedt tegelijkertijd een krachtige, positieve impuls aan Nijmegen-West.
Ook voor de verdere ontwikkeling van de Waalsprong is een tweede stadsbrug noodzakelijk. Daarnaast bestudeert de gemeente Nijmegen de mogelijkheden om van de tweede stadsbrug een architectonische 'landmark' te maken waarmee Nijmegen zich (inter)nationaal kan profileren.

Op dit moment vindt een studie plaats naar het precieze tracé van de stadsbrug en de afwikkeling van de verkeersstromen in Nijmegen West. Daarbij wordt gezocht naar een voor alle betrokkenen zo gunstig mogelijk scenario. In het najaar komt hierover nadere informatie beschikbaar en zal de gemeente Nijmegen met betrokken bewoners en bedrijven in het gebied direct in contact treden. Recente ontwikkelingen rondom de stadsbrug en Koers West zijn te volgen via de website van de gemeente: www.nijmegen.nl
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.