Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
10 september 2002 C028


Waalfront: wonen en werken aan de Waal

De gemeente Nijmegen verkent de mogelijkheden voor een geheel nieuw, spraakmakend en inspirerend woon- en werkmilieu aan het Waalfront in Nijmegen-West. In dit gebied liggen kansen voor Nijmegen om de relatie tussen stad en rivier te versterken en bestaande problematiek op het gebied van milieu en verkeer op te lossen.

Waalfront maakt onderdeel uit van Koers West. Dit is de overkoepelende naam voor een aantal ontwikkelingen in Nijmegen-West op het gebied van milieu, economie, ruimtelijke kwaliteit, verkeer en bereikbaarheid die positieve effecten hebben op de ontwikkeling van de gehele stad.

Vanuit stedenbouwkundig en landschappelijk oogpunt biedt de herontwikkeling van het Waalfront vele kansen om het totale gebied een krachtige impuls te geven. Zo kan het woongebied van Nijmegen-West (tussen spoorlijn en Rivierstraat) worden verbonden met de oevers van de Waal en kan de huidige Waalhaven worden ontwikkeld tot een aantrekkelijk openbaar gebied, nabij de binnenstad en de Waalkade. Een verder ontwikkeld Park West kan dienen als 'groene buffer' tussen Waalfront en de bedrijventerreinen van Noord- en Oostkanaalhavens.

De eerste verkenning van de mogelijkheden zal in het najaar worden besproken met bewoners, bedrijven en organisaties in het gebied. Andere projecten die onder Koers West vallen, zijn de aanleg van een tweede stadsbrug en de herstructurering Noord- en Oostkanaalhavens.

Koers West is het antwoord van de gemeente Nijmegen op de sterke roep om een duurzaam toekomstperspectief voor een groot deel van Nijmegen-West (het gebied van de Biezen, Waterkwartier en Noord- en Oostkanaalhavens) en hangt nauw samen met de Toekomstvisie Waterkwartier en de ontwikkeling van Park West. Koers West, met een tijdshorizon van 15 jaar en een 'doorkijk' naar 2030, zal via een interactief proces met bewoners, bedrijven en andere betrokkenen in Nijmegen-West tot stand komen en in het voorjaar van 2003 gereed zijn. Recente ontwikkelingen rondom Koers West zijn te volgen via de website van de gemeente: www.nijmegen.nl Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.