Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwe podiumkunst in de provincie

10-9-2002
Gedeputeerde Staten stellen ruim 47.000 beschikbaar voor nieuwe voorstellingen podiumkunst in de provincie Utrecht. Deze uitvoeringen worden mogelijk gemaakt met een subsidiebudget, bedoeld om professionele podiumkunstenaars op weg te helpen met aansprekende en vernieuwende projecten.

Een goed voorbeeld dat door de provinciale adviescommissie wordt omschreven als 'baandoorbrekend' is de theatrale documentaire "Jet, Job, Jurgen & Others" die in februari-maart 2003 in museum De Zonehof te Amersfoort wordt uitgevoerd. Het uitvoerend gezelschap Het Wilde Oog wil hiermee aan het begrip kunsteducatie een geheel nieuwe betekenis geven. En wel door te laten zien wat er gebeurt als drie vrouwen uit het Utrechtse vissersdorp Spakenburg in contact komen met een mimespeler en een beeldend kunstenaar. De provinciale bijdrage voor dit originele project bedraagt 7500,-

Overige projecten die met provinciale steun mogelijk worden gemaakt, zijn o.a.: nieuwe serie Global Village Concerts op het Utrechtse SJU-jazz podium; "Beterschap" - muziek en spel voor kinderen door Stichting Olislaegers; Openluchttheater Into the Woods door stichting Cardenio; experimentele muziek door het Rosa Ensemble.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl