Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 10-09-2002
persberichten dinsdagmiddag 10 september 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Gasselte mikpunt autokrakers

GASSELTE - Maandagnacht zijn vier autoeigenaren uit Gasselte het slachtoffer geworden van inbraak in hun autos. Uit alle autos zijn de radio cd spelers gestolen. Twee autos stonden op dezelfde oprit aan het Markepad. De andere twee stonden geparkeerd woningen aan het Markepad en Achter de Brinken. Om in de autos te komen werd een ruitje ingeslagen of werd een portierstijl verbogen.

Hengels gestolen

COEVORDEN - Een 27 jarige automobilist uit Coevorden is voor zon 250 euro gedupeerd door de diefstal van drie hengels en een schepnet uit de kofferbak van zijn auto. De man zag dinsdagmorgen dat het slot van de kofferbak vernield was. Zijn auto stond geparkeerd aan de Van Kuijkstraat in Coevorden.

Auto van de weg op A28

MEPPEL - De 23 jarige chauffeur van een spoelauto voor mobiele toiletten (de z.g. dixis)uit Bedum is maandagavond voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De man was op de A28 bij Meppel met zijn auto van de weg geraakt en aan de overkant van de wegsloot in het weiland tot stilstand gekomen. Volgens de bestuurder raakte hij de controle over zijn auto kwijt omdat hij sterk moest afremmen en uitwijken toen een voor hem rijdende auto plotseling heel hard remde. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie stelt een onderzoek in naar eventuele technische gebreken van de auto.

Auto in sloot N381

BEILEN - Een 26 jarige automobiliste uit Groningen is dinsdagmorgen op een afrit van de N381 bij Beilen met haar auto van de weg geraakt en in de (droge) bermsloot beland. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het WZ in Assen. Ze is vermoedelijk door een combinatie van te hoge snelheid en een nat wegdek de controle over haar auto kwijtgeraakt.

Nekklachten na aanrijding

EMMEN - Een 20 jarige automobiliste uit Buinerveen is dinsdagmorgen met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw moest op de kruising Brinkenweg / Borgerbrink afremmen voor een van rechts komende auto. Een achter haar rijdende auto, bestuurd door een 21 jarige man uit Emmer Compascuum zag de afremmende auto te laat en knalde er bovenop.

Bejaarde bestolen van scootmobiel

SMILDE - Een 87 jarige bewoner van een bejaardenflat aan het Stuurboord in Smilde is het afgelopen weekeinde gedupeerd door de diefstal van zijn scootmobiel. Het vervoermiddel stond geparkeerd in de hal van de flat.

Bouwsteiger gestolen

NIEUW AMSTERDAM - Tot nu toe onbekende daders hebben maandagnacht een bouwsteiger gestolen van een bouwplaats aan de Industrieweg in Nieuw Amsterdam. Het gaat om een steiger van 6 x 3 meter en volgens de eigenaar, een bouwbedrijf uit Ter Apel, moeten de daders voor het vervoer van de steiger de beschikking hebben gehad over een grote aanhanger of een kleine vrachtwagen. Het bouwbedrijf is met de diefstal voor zon 2700 euro benadeeld.