Korps: Friesland, plaats: Friesland 10-09-2002
Politieberichten 10 september (7.00-13.00)

Damwoude: aanrijding zonder letsel
Rond 07.10 uur vond bij de wegversmalling op de Hereweg een aanrijding plaats. Een 25-jarige vrouw uit Driesum en een 27-jarige man uit Leeuwarden botsten op elkaar doordat geen van beiden de ander liet voorgaan.

Rinsumageest: aanrijding zonder letsel
Rond 8.30 uur vond op de Tussenmeren een aanrijding plaats. Een 18-jarige jongen uit Wouterswoude, die een trekker bestuurde, had een lading gras op het parkeerterrein gedumpt. Achter de trekker ging een 76-jarige automobilist uit Gytsjerk staan en dacht de traktor vooruit zou rijden. De traktor rijdt echter achteruit. De man uit Gytsjerk toetert nog maar de traktor rijdt achteruit en brengt de voorkant van de auto flink wat schade aan.

Heerenveen: aanrijding zonder letsel
Rond 08.20 uur heeft aan de Nije Fjildwei een aanrijding plaatsgevonden. Een 31-jarige vrouw uit Nieuwebrug wilde linksaf slaan richting het Heerenveen Businesspark Friesland-West. Op datzelfde moment rijdt een 28-jarige vrouw uit Heerenveen vanaf de Weinmakker over de Nije Fjildwei richting Oudehaske. Het lukt de vrouw uit Nieuwebrug dan niet meer te stoppen, met een botsing tot gevolg. De vrouw uit Heerenveen klaagde over pijn in haar pols. De politie adviseerde haar, even langs de huisarts te gaan.

Drachtstercompagnie: aanrijding met letsel
Rond 12.50 uur heeft een aanrijding plaats gevonden op de Folgerster Loane, kruising met de Wytse Peetswei. Een 20-jarige vrouw uit Kornhorn reed over de Folgerster Loane richting Drachten. Een 42-jarige man uit Twijzel, in een bestelauto met aanhanger, kwam uit de Wytse Peetswei en verleende de vrouw geen voorrang. De auto van de vrouw werd aan de linkervoorkant geraakt en daardoor tolde de auto rond. De vrouw zat bekneld in de auto. De brandweer kwam ter plaatse en bevrijdde de vrouw. De vrouw werd naar het ziekenhuis Nije Smellinghe in Drachten gebracht met nog onbekend letsel.

Bureau communicatie telefoon 06- 5200 5200