EXTRA Nieuwsbericht

dinsdag 10 september 2002, 16.30 uur

Grote groep illegalen aangehouden

Petten, dinsdag 10 september 2002.
De vreemdelingendienst van de politie heeft vanmorgen vroeg, omstreeks 04.30 uur, een uitgebreide controle gedaan op een minicamping aan de Westerduinweg.
Het vermoeden bestond dat daar illegale Oekraïners waren ondergebracht die werkzaam zijn in de land- en tuinbouw. In het kader van de intensivering van het vreemdelingentoezicht werd vlot op binnengekomen informatie gereageerd mede omdat de mensen onder slechte omstandigheden gehuisvest zouden zijn.
Bij de controle werden in totaal 13 politiemensen ingezet. Zij troffen in kleine caravans en huisjes 29 vreemdelingen aan. Deze werden rustig overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. Daar bleek dat twee van hen rechtmatig in Nederland verblijven op grond een nog geldig visum. De andere 27, 1 Rus en 26 Oekraïners, zijn illegaal in Nederland. Het gaat om 26 mannen en 1 vrouw, allen tussen de 20 en 45 jaar oud. Zij zullen dezer dagen worden uitgezet. De omstandigheden van de huisvesting op de minicamping waren inderdaad slecht. Over het algemeen zaten er teveel personen in een huisje of caravan. Zo werden negen illegalen aangetroffen in een huisje bestemd voor zes personen en vier in een caravan voor maximaal drie. Tegen de campingeigenaar zal een afzonderlijk onderzoek worden ingesteld.