Gemeente Nijmegen

>

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie
Datum Nummer persbericht 10 september 2002 p139

Anton Corbijn fotografeert oud-burgemeester d'Hondt voor portrettengalerij

De gemeente Nijmegen heeft onlangs Anton Corbijn de opdracht geven een portret te maken van de oud-burgemeester mr. Ed d'Hondt. Dit is bestemd voor de portretgalerie van oud-burgemeesters in het stadhuis.

Sinds 1929 worden in opdracht van het gemeentebestuur portretten vervaardigd van oud-burgemeesters. De portrettengalerij bevat inmiddels portretten van de oud-burgemeesters Van Schaeck Mathon, Steinweg, Hustinx, De Graaf, Hermsen en Dales.
In de geest van de tijd betreffen het allemaal geschilderde portretten. De traditie wordt nu voortgezet met een fotografisch portret van oud-burgemeester d'Hondt. Hiermee wordt recht gedaan aan de acceptatie van de fotografie als kunstvorm.
In overleg met oud-burgemeester d'Hondt is de opdracht gegeven aan Anton Corbijn, een fotograaf van Nederlandse afkomst, die wereldfaam verwierf met in het oog springende portretten van met name beroemheden uit de wereld van de cultuur als Salman Rushdie, Bono, Bruce Springsteen, Mick Jagger, Kurt Cobain, Danny de Vito en Isabella Rossellini. Het portret van d'Hondt zal naar verwachting in december aan de portretgalerie van oud-burgemeesters worden toegevoegd.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.