Nieuwsbericht

dinsdag, 10 september 2002, 17.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Automobilisten gecontroleerd en bekeurd
Oudorp, 10 september 2002. Op de Beerenkoog en Herenweg heeft de politie tussen 07.30 en 11.00 uur een verkeerscontrole gehouden. 60 Automobilisten reden harder dan de max. 50/km uur, die is toegestaan. Voort constateerden de politie 42 bestuurders geen autogordel droegen. Twee personen werd bekeurd in verband met een onleesbare kentekenplaat.

Bromfietser gewond
Stompetoren, maandag 9 september 2002. Op maandagmiddag omstreeks 15.054 uur raakte een 18-jarige jongen op een bromfiets gewond bij een eenzijdig ongeval op de Noordervaart te Stompetoren. Door een combinatie van losliggend grind, modder en regen was het wegdek glad. De jongen gleed met zijn bromfiets onderuit en liep verwondingen op aan armen en benen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Steekpartij
Alkmaar, maandag 9 september 2002. Op maandagavond omstreeks 18.15 uur zat een 43-jarige man uit St.Pancras op een bankje op de Paardenmarkt te Alkmaar. Hier kwam een man op hem aflopen bij wie hij nog een (drugs)schuld had. Toen de man vlak bij hem was stak deze de Pancrasser mogelijk met een mes in de onderbuik. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hier werd geconstateerd dat geen vitale delen waren geraakt. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in en hield nabij het NS-station twee mannen aan. Een van hen, een 20-jarige man uit Bolsward, bleek een vuurwapen bij zich te dragen. De andere, een 22-jarige Amsterdammer, beschikte niet over wapens. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar de man uit Bolsward inmiddels in verzekering is gesteld. De andere verdachte werd na verhoor heengezonden.
Later op de avond kon de politie op basis van een tip nog een 26-jarige Amsterdammer aanhouden. Hij bleek over twee messen te beschikken. Ook deze verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Inbraak winkel
Heerhugowaard, dinsdag 10 september 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur vond er een inbraak plaats in een winkel aan het Raadhuisplein te Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een ruit van 2 bij 3 meter te vernielen. Mogelijk is hier zelfs sprake van een ramkraak, gezien de schade aan de gevel. Uit de winkel werden enkele rekken met kleding ontvreemd.

Diefstal bedrijfsbus
Alkmaar, maandag 9 september 2002. Op maandagavond werd tussen 22.30 en 23.45 uur een bedrijfswagen ontvreemd vanaf de Wolvenkoog te Alkmaar. Het ging om een witte Volkswagen LT35. Deze bus werd later op de ochtend terug gevonden op de Leegwaterstraat in Velsen Noord. De inhoud van de bus bleek echter verdwenen te zijn. In de bus zaten drie zilverkleurige bromscooters, merk Hyosung (verz.nr. TNG-025, TNG-026 en TNG-028), een donkerblauwe scooter, merk Malaguti met kenteken MF-HH-17 en twee gele Quads, merk Hyosung (zonder kenteken).

Getuige gezocht van mishandeling
Limmen, zondag 8 september 2002. Op zondagmiddag omstreeks 16.10 uur reed een 18-jarige vrouw op bromfiets op het fietspad naast de Rijksweg te Limmen. Zij reed in de richting Heiloo. Voor haar reden een man en een vrouw op fietsen. De man had een kinderzitje met kind voorop de fiets. Aanvankelijk bleef het slachtoffer achter de fietsers rijden, maar toen de man opzij ging, haalde de bromfietser in. Juist op het moment dat zij naast de fietsers reed, kwam de man weer naar links. De vrouw op de bromfiets moest hiervoor uitwijken, kwam in de berm en kwam hier ten val. Op het moment dat zij nog op de grond lag werd zij door de man in haar rug geschopt.
De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie te Alkmaar, tel.nr. 0900-8844.

NOORDKOP

Aanrijding met letsel
Hippolytushoef, maandag 9 september 2002. Op maandagmiddag omstreeks 15.15 uur raakte een 80-jarige vrouw uit Hippolytushoef gewond bij een aanrijding op de kruising Parallelweg - Laan in 't Oosten in haar woonplaats. De vrouw reed over de Parallelweg en wilde genoemde kruising oversteken. Hier kreeg zij geen voorrang van een 30-jarige vrouw uit Hippolytushoef in een bestelauto, die op de kruisende weg reed. Het slachtoffer moest met rugklachten voor onderzoek worden overgebracht naar het Gemini ziekenhuis te Den Helder.

Inbraak woning
Burgerbrug, maandag 9 september 2002. Op maandagmorgen werd tussen 00.00 en 09.00 uur ingebroken in een woning aan de Ruigeweg te Burgerbrug. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Hierdoor brak het uitzetijzer. Uit de woning werd een portemonnee en geld ontvreemd.

WESTFRIESLAND

Rijden tijdens ontzegging
Grootebroek, maandag 9 september 2002. Op maandag kwam bij het politiebureau te Grootebroek een 32-jarige man uit Grootebroek. Hij kwam zijn rijbewijs inleveren omdat hij op 18 augustus j.l. was gecontroleerd terwijl hij met alcohol achter het stuur zat. De man had toen een bloedproef ondergaan. Uit de uitslag bleek dat hij bijna vier maal het wettelijk maximum aan alcohol in zijn bloed had (1,94 promille in plaats van de toegestane 0,5 promille). Toen de man lopend weg ging vertrouwden de dienstdoende politiemensen het niet helemaal. Zij gingen achter de man aan en zagen nog juist dat hij in zijn auto stapte en wegreed. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Overigens bleek de man dit keer niet teveel te hebben gedronken.

Inbraak in bedrijfspand
Bovenkarspel, dinsdag 10 september 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks
01.30 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Middenweg te Bovenkarspel. De daders waren binnen gekomen door een ruit te vernielen. Uit het pand werden twee note-books ontvreemd. De computers hadden met kabels vast gezeten, maar deze waren met grof geweld losgetrokken.

Ongeval met letsel
Hoogkarspel, dinsdag 10 september 2002. Op dinsdagmorgen omstreeks 06.00 uur vond er op de kruising Drechterlandseweg - Kerspelweg te Hoogkarspel een aanrijding plaats waarbij een 39-jarige vrouw uit Wervershoof gewond raakte. De vrouw reed over de Kerspelweg op een bromfiets. Gekomen bij het kruispunt drukte zij op het knopje om groen (verkeers)licht te krijgen. Over de Drechterlandseweg kwam een 30-jarige man uit Grootebroek in een bestelbus aangereden. Hoewel hij nog rood licht had, ging hij er vanuit dat het licht op groen zou springen. Op de kruising vond een aanrijding plaats waarbij de bromfietser verwondingen opliep aan arm, schouder en hoofd. Zij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Het is nog onduidelijk welke partij door het rode licht is gereden.