Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-09-2002 2e persbericht 10 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Vrouw met mes aangevallen
Maandagmiddag rond 13.40 uur is in het stadsdeel Gestel een 12-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor in zijn buurt met een slagersmes een 39-jarige vrouw aangevallen en bedreigd. De vrouw wist de jongen af te weren en hem het mes afhandig te maken. De vrouw raakte niet gewond. De jongen, die naakt en verward was, vluchtte daarna naar huis. De 12-jarige is thuis aangehouden en daarna op het politiebureau in verzekering gesteld. Het openbaar ministerie heeft gedragsdeskundigen ingeschakeld om het gedrag van het kind te kunnen beoordelen. De jongen werd eerder dit jaar al door de politie aangehouden vanwege zedendelicten.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 9.30 uur raakte bij een aanrijding op de Grote Berg een 38-jarige fietster uit Waalre gewond. Zij fietste daar tegen een portier van een auto. De portier werd geopend door een 28-jarige automobilist uit Eindhoven. De vrouw kwam ten val. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Verdachten van fietsdiefstal aangehouden Op de Emmasingel zijn dinsdag rond 14.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar en een 37-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt door de gewaarschuwde politie toen zij een slot van een fiets aan het openbreken waren. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Schennispleger
Op de Warande zag een 36-jarige vrouw uit Aarle Rixtel dinsdag rond 14.15 uur een schennispleger op een bankje zitten. De vrouw liep daar met haar hond en zag de onbekende zich bevredigen toen zij passeerde. Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar met blond haar en een snor. De man droeg dinsdagmiddag een spijkerbroek en een gestreept poloshirt.

Deurne: Autogordelcontrole
Op de Haageind is dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 11 personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Geldrop: Handtas uit fietstas weggenomen
Op de Bleekvelden is dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur de handtas van een 90-jarige vrouw uit Geldrop weggenomen. De tas van de vrouw zat in haar fietstas. Zij merkte toen ze op de Bleekvelden reed dat iemand steeds kort achter haar reed. Toen de vrouw later in haar fietstas keek was haar handtas met daarin onder andere een paspoort, sleutels, een agenda en een portemonnee met ongeveer 40 Euro, weg.

Geldrop: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Heuvel is dinsdag tussen 14.45 en 14.50 uur een 69-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw was boodschappen aan het doen. Toen zij bij de kassa af wilde rekenen merkte ze dat haar portemonnee uit haar tas was gehaald. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer 100 Euro.

Reusel-De Mierden: Fietster gewond
Op de Korenbocht is dinsdag rond 14.20 uur een 10-jarige meisje uit Reusel gewond geraakt. Het meisje fietste vanaf een parkeerplaats rechts de Korenbocht op. Hierbij kwam ze op de linkerrijstrook terecht waar ze in botsing kwam met een 24-jarige automobiliste uit Reusel. Het meisje liep een kneuzing aan haar hand op.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 10.40 en 12.10 uur is op de Dorpstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 516 gecontroleerde voertuigen reden er 34 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Dinsdagmorgen rond 10.45 uur is van een 69-jarige vrouw uit Valkenswaard haar portemon-nee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Corridor. Bij het afrekenen zag ze dat de por-temonnee uit haar schoudertas verdwenen was. In de portemonnee zaten ongeveer 100 euro en een pasje.

Veldhoven: Belediging
Op het Meiveld is dinsdag rond 14.00 uur een 17-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. De verdachte bemoeide zich met de controle van een bromfiets van een 18-jarige Veldhovenaar. Hij beledigde hierbij de politie herhaaldelijk. Het framenummer van de bromfiets werd niet aangetroffen, waarop het voertuig voor verder onderzoek is overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd.