Apple Benelux

iCal van Apple nu beschikbaar

Nieuw programma voor het beheren en uitwisselen van meerdere agenda's kan nu gratis worden gedownload

Bunnik, 10 september 2002 - Apple maakt vandaag bekend dat iCal nu gratis kan worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/ical. iCal is het innovatieve, nieuwe agendaprogramma van Apple waarmee gebruikers agenda's kunnen beheren en via het internet kunnen uitwisselen. Het programma is speciaal ontworpen voor Mac OS X versie 10.2, de belangrijke nieuwe versie van het besturingssysteem die meer dan 150 nieuwe functies en programma's bevat.

"Nooit eerder was het zo eenvoudig om al je agenda's bij te houden", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "iCal betekent een doorbraak voor het uitwisselen van agenda's via het internet met bijvoorbeeld je collega's, vrienden, familieleden, klanten, leveranciers, studenten of ouders."

Voor consumenten, studenten, docenten en mensen in het bedrijfsleven maakt iCal het volgende heel eenvoudig:


* activiteiten van één persoon of een groep personen aanmaken en beheren in een of meer agenda's;

* agenda's op het web zetten zodat collega's, vrienden en familieleden deze kunnen raadplegen;

* een abonnement nemen op agenda's die via het internet automatisch worden bijgewerkt om op de hoogte te blijven van planningen, privé-afspraken en schoolactiviteiten;

* activiteiten organiseren en bijhouden met behulp van de functie voor takenlijsten;

* in een oogwenk een afspraak in een agenda vinden dankzij de razendsnelle zoekfunctie;

* agenda's meenemen op een voor Bluetooth geschikte mobiele telefoon, een Palm OS-organizer of een iPod met behulp van iCal en iSync, een programma dat binnenkort door Apple wordt uitgebracht.

Apple stelt via het internet (www.apple.com/nl/ical) ook gratis agendamateriaal beschikbaar zodat gebruikers gemakkelijk sportevenementen, verschijningsdatums van nieuwe films en dvd's en feestdagen kunnen opnemen in hun iCal-agenda.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iCal is per direct beschikbaar als gratis download op www.apple.com/nl/ical. Voor het gebruik van iCal is Mac OS X versie 10.2 vereist. Om agenda's op het web te zetten is een .Mac-account of toegang tot een WebDav-server vereist.

©2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Power Mac, Xserve, Quartz, QuickTime, Finder, Sherlock, Rendezvous, Velocity Engine, iMovie, iPhoto, iTunes, SuperDrive, Apple Store en AirPort zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrice Hijsterborg
Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel: +31(0)30-6593900
Fax: +31(0)30-6593850
E-mail: hijsterborg.p@euro.apple.com