Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Fr8 nu onderdeel van de Menzies Aviation Group

Schiphol Zuidoost, 10 september 2002. De Schotse Menzies Aviation Group heeft de Nederlandse vrachtafhandelaar Fr8 overgenomen. Daartoe is de intentieverklaring van 14 februari jl. nu omgezet in een formeel contract.

Sjaak Hofstra, directeur van Fr8, is uitermate verheugd over deze ontwikkeling: ³met deze overname is een einde gekomen aan een periode van vier jaar waarin wij diverse malen van eigenaar wisselden. Wij zij nu in veilige haven als onderdeel van een grote, succesvolle internationale en snel groeiende onderneming met een uitstekende reputatie op het gebied van luchtvaartdienstverlening. Er is nu een solide basis gevormd voor ons bedrijf om met vertrouwen de ingeslagen weg naar verdere groei te volgen. Ons uiteindelijk doel: een winstgevend Fr8 waaraan steeds meer luchtvaartmaatschappijen hun vrachtafhandeling toevertrouwen en waar het voor de medewerkers plezierig werken is !²

Peter Smith, president van de Menzies Aviation Group voegt daaraan toe: ³Fr8 is een waardevolle aanvulling op ons Europese netwerk. Schiphol is immers een van de belangrijkste luchthavens in Europa op het gebied van vrachtafhandeling. De overname bevestigt nog eens ons doel om aanwezig te zijn op de belangrijke luchthavens van Europa. Door Fr8 te laten aansluiten met onze bestaande afhandeling- en wegvervoersactiviteiten in Europa bieden wij onze huidige maar ook toekomstige klanten ­ luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart-samenwerkingsverbanden - een steeds hoger niveau van dienstverlening².

De Menzies Aviation Group werkt voor meer dan 300 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. De organisatie is aanwezig op meer dan 80 plaatsen op ¹s werelds drukste vliegvelden in meer dan 20 landen. Totaal zijn er zo¹n 8.000 medewerkers in dienst.

Fr8, dat zijn naam dankt aan Vrachtstation 8 van waaruit alle activiteiten worden gecoördineerd, heeft vestigingen op Schiphol en op Rotterdam Airport en handelt op jaarbasis ongeveer 370.000 ton vracht af voor meer dan 50 luchtvaartmaatschappijen. Het heeft ruim 450 medewerkers in dienst. Fr8 is de grootste onafhankelijke vrachtafhandelaar op Schiphol en blijft onder eigen naam en met het bestaande managementteam opereren.