Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 september 2002
·

Verkeerscontrole in samenwerking met basisschool Koudekerk aan den Rijn

Op woensdag 11 september 2002 vindt tussen 09.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole plaats op de Willem de Zwijgerlaan te Koudekerk aan den Rijn, gemeente Rijnwoude.

Deze controle wordt gehouden met de kinderen van groep 7 en groep 8 van basisschoool 'De Rank' te Koudekerk aan den Rijn in het kader van het project "De scholen zijn weer begonnen".
De kinderen zullen in groepjes samen met de politie het verkeer, rijdend over de Hoogewaard te Koudekerk aan den Rijn, controleren op een aantal punten zoals het dragen van de gordel, goede verlichting, handsfree bellen, profiel van de banden etc.

Indien door de kinderen en de politie een overtreding wordt geconstateerd, wordt in overleg met de verbalisant een gele of een rode kaart uitgereikt aan de bestuurder. Een gele kaart betreft enkel een schriftelijke waarschuwing, echter bij een rode kaart zal door de politie proces verbaal opgemaakt worden.

Voor deze controle wordt de Willem de Zwijgerlaan tussen de Koningin Julianstraat en de Hoogewaard tijdelijk afgezet om zodoende een veilige werkplek te creëren.
Na afloop wordt in de klas het resultaat bekendgemaakt en wordt aan de kinderen tevens een presentje overhandigd.

Tevens zal een radarcontrole gehouden worden op de Hoogewaard.
Bij deze radarcontrole zal proces verbaal opgemaakt worden voor rijden met een te hoge snelheid over de Hoogewaard en/of Dorpsstraat.
De controle heeft een preventief en repressief karakter .