Open brief aan de Nederlandse regering
t.n.v. minister-president P. Balkenende

Per email via balkenende@cda.nl

Dinsdag, 10 september 2002

Geachte Minister-president Balkenende,

Bij deze wens ik u mede te delen dat ik enigzins met u eens ben, dat het internationale moslim-extremistische netwerken harder aangepakt dienen te worden. Maar toch rijzen er bij mij, en vele andere Molukkers, gemengde gevoelens wanneer wij nu naar het door u nieuwe samengestelde regering kijken. Waarom , zal ik u allen proberen uit te leggen.

De afgelopen week hebben vele Molukkers als bizar ervaren, alle politieke zwaargewichten op nationaal en internationaal nivo doen uitspraken over de aanslagen op onschuldige burgers van een jaar geleden. Alle gecivilliseerde westerse landen doen mee aan bestrijding van internatioanaal terrorisme, ook Nederland. Nu wil de nieuwe Nederlandse regering zelfs voorop lopen in een samenwerking om tegen Irak opnieuw oorog te gaan voeren. De Nederlandse regering die net zoals een jaar geleden ook al oorlogstaal uitkraamde. Molukkers vinden dat de Nederlandse regering altijd zich wilt opstellen als haantje de voorste, terwijl op "Groundzero Maluku" deze afgelopen week ook genoeg aanslagen op onschuldige burgers werden uitgevoerd door extremistische moslimgroeperingen. Gelooft u het niet? Afgelopen donderdag een bomexplosie in Ambon stad, deze was van zo´n sterkte dat dit alleen samengesteld kon worden door getrainde militairen. Resultaat vier doden, en vele zwaargewonden. Zondag beschietingen vanaf zee, vier vrouwen die op het strand van Ambon liepen, werden door een kogelregen vermoord. Alleen het Indonesische marine(HSA) en of de moslim-extremisten die volledig gesteund worden door marine en leger kunnen dit uitgevoerd hebben.

Helaas wenst de Nederlandse politiek in zijn geheel alleen maar zich in te zetten over moordpartijen die al zijn gepleegd op onschuldige burgers in het verleden(Surinaamse decembermoorden / WTC en Pentagon), het voorkomen daarvan is een andere verhaal. Want de Nederlandse politiek wil nog steeds niet de wapenleveranties via Holland Signaal Apparaten(HSA), en de militaire adviezen die Clingendael leveren aan Indonesie ter discussie stellen. Indonesie het land waar de meeste moslim-extremisten zich bevinden, zelfs georganiseerd. Een goed voorbeeld is de organisatie de FPI die meer als 30 miljoen betalende leden heeft, en die veel moslim-extremisten de Jihad-strijd insturen. Deze wordt uitgevoerd op "Groundzero Maluku" door de organisaties Laskar Jihad en de Laskar Muhadejin een genocide uitvoeren op(christen en moslim) alle Molukkers. De Laskar Jihad wordt aangevoerd door Umar Jafar Tahlib die meevocht met Osama Bin Laden in Afgahnistan. Die zelfs president Bush recentelijk nog uitdaagde om naar de "Groundzero Maluku" te komen, om daar Afgahnistan II te maken. Maar met de verzekering dat dan de moslim-extremisten zullen gaan winnen, Thalib nodigde toen ook de andere westerse bondgenoten van de Verenigde Staten uit waaronder Nederland.

Heb precies een half jaar geleden namens de slachtoffers op "Groundzero Maluku" van internationaal terrorisme een oproep geplaatst richting de Nederlandse minister-president W. Kok. Deed hem een oproep om direkt een wapenemabargo in te stellen, een logische gedachte wil je later niet afgerekend worden op een genocide. Een genocide die het aantal slachtoffers van Sebrenica al ver heeft overtroffen. W. Kok en het "zwarte kabinet" zweeg, en nam een standpunt in om een genocide(Sebrenica) vanuit een verleden. Dit bevestigd mijn stellingname die ik in de opening van deze brief uiteenzette. Gelukkig is er nu een andere regering aan de macht, die een motto van "duidelijkheid en daadkracht" heeft. Maar ook (christelijke)normen en waarden hoog in zijn vaandel draagt, en daar hoort het meewerken aan een etnische zuivering op welk volk dan ook niet bij.

Daarom roep ik namens het gehele Molukse volk die zich begeeft op "Groundzero Maluku" de nieuwe Nederlandse regering (tevens de nieuwe tweede kamerleden) een stellingname te nemen. Een stellingname tegen moslim-extremisten die banden hebben met Al Qaeda, en die volop worden gesteund door de legeronderdelen van de grootste moslimstaat Indonesie. Binnen die stellingname is geen plaats meer voor stille diplomatie, het is nu tijd voor "duidelijkheid en daadkracht". Een internationaal signaal naar een mogendheid die moslim-extremistische groeperingen ondersteund, kan gegeven worden door een direkte wapenembargo. Hierdoor kan het voor iedereen in Nederland ook beter begrepen worden. Waarom er arrestaties van moslim-extremisten gedaan worden op Nederlands grondgebied, en de nieuwe oorlogstaal van de nieuwe minister J. de Hoop Scheffer.

Als klap op de vuurpijl komt vandaag het bericht door dat de Amerikaanse ambassade in Indonesie gesloten is, omdat zij vrezen voor moslim-extremistische aanslagen. Wanneer dit gebeurd zal Amerika Nederland dan aanklagen bij het Internationale Strafhof? Wegens het militair ondersteunen van moslim-extremisten die aanslagen plannen op hun doelen, en waarvan bekend is dat zij direkte banden hebben met de Al Qaeda. Of zal Nederland ter voorkoming van dat voldoen aan de oproep tot wapenembargo, is Nederland net op tijd om het Internationale Stafhof te ontwijken. Mogen we ervan uitgaan dat de nieuwe regering en politieke vernieuwers hierop niet afgerekend willen worden. Internationale strijd tegen terrorisme verdient ook "duidelijkheid en daadkracht, vindt u allen niet?

Maluku4Maluku
Leo Reawaruw
namens "Groundzero Maluku"
p/a Robinsonstraat 81
8923 AM Leeuwarden

C.C. Alle politieke partijen, en diverse perskanalen.


---