Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Zuidwolde 11-09-2002 09.15 uur Inbraken opgelost
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

ZUIDWOLDE - De politie in De Wolden heeft met de aanhouding van twee mannen van 32 en 49 jr. klaarheid gebracht in twee inbraken in die plaats.

Op 18 juli werd ingebroken in een woning aan de Ringdijk. Hierbij werd een kluis met daarin o.a. wat geld en sieraden gestolen. Een week later werd ingebroken in een woning aan het Beatrixplantsoen waarbij o.a. een mobiele telefoon werd buitgemaakt.

Via de pinpas kwam de politie op het spoor van de 32 jr. man. Omdat hij geen vaste woonplaats heeft werd landelijk zijn aanhouding gevraagd. Op 2 september werd hij in Delft aangehouden. Op 9 september werd in zijn woonplaats Zuidwolde de 49 jr. verdachte aangehouden. Op aanwijzing van de twee verdachten werd afgelopen dinsdag de kluis teruggevonden in de Hoogeveense Vaart bij De Wijk. Duikers van de brandweer Hoogeveen haalden de kluis boven water. Beide mannen worden verdacht van het plegen van de inbraak aan de Ringdijk. De 32 jr. verdachte wordt ook verdacht van de inbraak aan het Beatrixplantsoen en van het verduisteren van een scootmobiel van de gemeente Hoogeveen.

Het onderzoek is afgesloten en beide verdachten zijn weer op vrije voeten.