Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 11 september 2002

VEEL MENSEN OP DE BEEN TIJDENS GELDROPSE KERMIS

Op zaterdag 31 augustus gaf wethouder W.H.M. Maasakkers met een paar welgemikte dartpijlen officieel het startschot voor de Geldropse kermis. De vele (spannende) attracties en het groot opgezette activiteitenprogramma bleken een schot in de roos: de kermis is goed bezocht! Hieronder volgt een terugblik op de afgelopen dagen. Bovendien worden alle prijswinnaars van de diverse wedstrijden bekend gemaakt.

Nadat wethouder Maasakkers de kermisopening had verricht, zegde het Geldropse St. Catharina en Barbaragilde de kermis traditioneel aan. De gildeleden, die dit jaar gehuld waren in fraaie nieuwe kostuums, trokken langs de huizen en lieten iedereen weten dat de kermis was begonnen.

KERMISCLOWNS
De kermis werd dit jaar bezocht door een aantal clowns; sommige clowns durfden zich zelfs op enorme stelten door het publiek te bewegen! Op een aantal plaatsen werden kinderen tot en met 12 jaar als een echte clown geschminkt, iets wat bij veel kinderen wel tot de verbeelding sprak. Aan het eind van de middag werden de mooiste clowns beloond met een smulcheque voor pannenkoekenhuis Hans & Grietje of een zwemkaart van zwembad De Smelen. De andere aanwezige clowns kregen een lekkere snoepzak.

STEFANO
Dat Stefano Sanders oftewel Bas Muys zeer veel fans heeft, wisten we wel. We hadden echter niet verwacht dat zijn komst naar Geldrop voor zo'n enorme toeloop zou zorgen! Bas deelde vol enthousiasme gesigneerde foto's uit aan zijn fans. De razendpopulaire Bas moest zelfs door vier begeleiders over het kermisterrein worden geleid, omdat hij er anders niet eens toe zou komen om de loting te verrichten van de scooter! Ook hier was de belangstelling overweldigend! Bas maakte Martine de Jonge uit Eindhoven gelukkig met een fantastische scooter ter waarde van 1900,00!

LOTERIJ
Aan de kermis was ook dit jaar weer een loterij verbonden, waarmee prachtige prijzen waren te winnen. Naast de scooter werden er twee reischeques verloot van elk 200,00 en waren er diverse troostprijzen te winnen. Redenen genoeg om aan de loterij mee te doen! De winnaars van de kermisloterij zijn:

* Sterre Slagter, Geldrop;

* de familie Elshout, Geldrop;

* mevrouw Van der Ley, Geldrop;

* A.P.M. Boerenkamp, Geldrop;

* Melanie v.d. Vleuten, Mierlo;

* L. Bijsterveld, Geldrop;

* Tonnie Steevens, Geldrop.

KERMISMARKT
Op woensdag 4 september werd de weekmarkt vanwege de kermis verplaatst naar de Bezorgershof en de Langstraat. Veel marktbezoekers wisten de markt te vinden, wat ook zorgde voor meer mensen op de kermis. Tijdens de markt werden er prijzen uitgereikt aan de exploitanten met de mooiste attracties en aan de beste marktkooplieden. Deze werden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld. Hieronder volgt de uitslag:

* publieksprijs kermis: Tango (exploitant Kroon);
* publieksprijs markt: mevrouw Aarts (standwerker met rasp);
* mooiste grootvermaak: Breakdance (exploitant Boesveld);
* mooiste kindervermaak: reis door toverland (exploitant Stuy);
* mooiste consumptiezaak: nougat/suikerwerken (exploitant Deben);
* mooiste behendigheidszaak/gokvermaak: fire
* fighters (exploitant Boon);

* beste koopman/vrouw: Verstappen (zoetwaren).
BRONZEN BEELD
Op woensdag 4 september stond er een levend standbeeld op de rotonde Eindhovenseweg/Nieuwendijk. Daarna werd het 'verplaatst' naar de kruising Langstraat/Korte Kerkstraat/Bogardeind, waar de kermis- en marktbezoekers een muntje konden gooien in de waterbak die voor het beeld stond. Veel mensen zijn er vervolgens achtergekomen dat het beeld een wel heel eigen manier had om de gulle gevers te bedanken...

KLEURWEDSTRIJD
Kinderen tot en met 12 jaar konden meedoen aan een leuke kleurwedstrijd. In Geldrop en omstreken woont een aantal ware kunstenaars, die hun uiterste best hadden gedaan om van de kleurplaat een echt kunstwerk te maken. Naast smulcheques van pannenkoekenhuis Hans & Grietje aan de Langstraat, waren er zwemkaarten van zwembad de Smelen te winnen. Wie de kunstenaars zijn, ziet u in het overzicht:

Pim Merkx, Helmond (1,5 jaar);

Britt Mennen, Geldrop (5 jaar);

Niels Rijnberg, Geldrop (4 jaar);

Isabelle Beelen, Eindhoven (10 jaar);

Bart Klaassen, Geldrop (7 jaar);

Fatma, Geldrop ( 10 jaar).

KERMISSITE
De speciale kermissite is zeer goed bekeken, maar liefst 2500 mensen hebben deze ter informatie geraadpleegd. Daarmee was de kermissite de meest opgevraagde pagina van deze site. Een aantal bezoekers heeft via de site een spectaculaire rit in de Katapult gewonnen, een attractie die op de kermis constant voor rijen wachtenden zorgde.