Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-09-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.00 uur

Doorrijder snel gepakt

BUNNIK- Op maandagmiddag vond er een verkeersongeval plaats waarbij de veroorzaker doorreed.

Omstreeks 15.25 uur reed een 58-jarige man uit Bunnik op zijn fiets over de Sportlaan en haalde een fietser in die voor hem reed. Achter de man reed een 25-jarige bromfietser uit Werkhoven die ook wilde inhalen. Hij reed echter tegen de man op de fiets aan en de man uit Bunnik kwam te val.

De bromfietser reed echter door. Een automobilist zag het ongeval gebeuren, reed achter de bromfietser aan en kon hem tot stoppen dwingen. De man uit Werkhoven meegenomen naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Flyer uitgegeven

UTRECHT/BINNENSTICHT - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de serieverkrachter is nog steeds met grote inspanning op zoek naar deze man. Ondanks het feit dat de politie de `Utrechtse serieverkrachter` nog niet heeft gepakt, constateert zij dat er weer veel vrouwen s avonds alleen door het gebied gaan waar de serieverkrachter toesloeg.

Uit onderzoek is gebleken dat hij zowel vorig jaar als zes jaar geleden vooral in het najaar actief was.Aangezien het `s avonds vroeger donker wordt, het nieuwe schooljaar is begonnen en het sportseizoen weer is gestart, wil de politie vragen alert te zijn.

De politie heeft grote bedrijven/scholen en instellingen een aantal flyers gestuurd met daarop de oproep tot alertheid en enkele praktische tips.

Hoewel de politie geen waterdicht advies kan geven over hoe te handelen, zijn de volgende tips vermeld: 1. Wees alert. 2. Fiets bij voorkeur als vrouw niet alleen in het donker, maar in een groepje. Denk ook aan de mogelijkheid van openbaar vervoer. 3. Fietst u als vrouw toch alleen, fiets dan over doorgaande en goed verlichte wegen. 4. Houd uw mobiele telefoon binnen handbereik. Voor informatie en tips geldt nog steeds het telefoonnummer 030-2100002.Bij levensbedreigende situaties belt u 112. Voor een anonieme tip kunt u bellen met de meldlijn 0800-7000.

Noot redakties: Op de inhoud van het rechercheonderzoek naar de serieverkrachter zullen geen verdere mededelingen worden gedaan.