Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.10 uur

Winkeldief aangehouden

VIANEN Een 28-jarige inwoner van Meteren is dinsdagmiddag tegen 13.00 uur aangehouden wegens diefstal van twintig pakken koffie.

Een medewerker van een winkel aan de Lijnbaan zag dat een man met de niet afgerekende koffie de winkel uitliep en sprak hem aan, maar de man ging er vandoor. Inmiddels meldde een ander personeelslid bij het politiebureau dat iemand was betrapt op het stelen van de koffie. Een agent bedacht zich geen moment en kon de man met een korte sprint inhalen. Personeel van de winkel vertelde met de dood bedreigd te zijn. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Brommercontrole

HOUTEN De politie hield dinsdag in Houten een brommercontrole, waarbij 41 tweewielers werden gecontroleerd. Er zijn 21 bekeuringen geschreven. De brommer van een 53-jarige vrouw uit Houten is voor technisch onderzoek ingenomen omdat de brommer geen framenummer had. Een andere brommer is in beslag genomen wegens een vals framenummer.

Zes bekeuringen waren voor opgevoerde brommers, twee brommers bleken niet verzekerd en elf mensen droegen de helm niet, waarvoor ook bekeurd is. De overige bekeuringen waren voor een brommer die te veel geluid maakte en voor het niet voeren van de gele platen.

Aangehouden voor brandstichting

LOPIK Twee 15-jarige jongens uit Lopik zijn dinsdagavond aangehouden omdat zij op de Johannes Vermeerlaan speeltoestellen in brand staken.

Een getuige zag de jongens proberen de speeltoestellen in brand te steken en belde de politie. Die trof de jongens op de Europasingel aan en hield ze aan. De jongens krijgen een alternatieve straf.