Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Flyer uitgegeven

UTRECHT/BINNENSTICHT - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de serieverkrachter is nog steeds met grote inspanning op zoek naar deze man. Ondanks het feit dat de politie de `Utrechtse serieverkrachter` nog niet heeft gepakt, constateert zij dat er weer veel vrouwen s avonds alleen door het gebied gaan waar de serieverkrachter toesloeg.

Uit onderzoek is gebleken dat hij zowel vorig jaar als zes jaar geleden vooral in het najaar actief was.Aangezien het `s avonds vroeger donker wordt, het nieuwe schooljaar is begonnen en het sportseizoen weer is gestart, wil de politie vragen alert te zijn.

De politie heeft grote bedrijven/scholen en instellingen een aantal flyers gestuurd met daarop de oproep tot alertheid en enkele praktische tips.

Hoewel de politie geen waterdicht advies kan geven over hoe te handelen, zijn de volgende tips vermeld: 1. Wees alert. 2. Fiets bij voorkeur als vrouw niet alleen in het donker, maar in een groepje. Denk ook aan de mogelijkheid van openbaar vervoer. 3. Fietst u als vrouw toch alleen, fiets dan over doorgaande en goed verlichte wegen. 4. Houd uw mobiele telefoon binnen handbereik. Voor informatie en tips geldt nog steeds het telefoonnummer 030-2100002.Bij levensbedreigende situaties belt u 112. Voor een anonieme tip kunt u bellen met de meldlijn 0800-7000.

Noot redakties: Op de inhoud van het rechercheonderzoek naar de serieverkrachter zullen geen verdere mededelingen worden gedaan.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op woensdagochtend controleerden agenten een automobilist op de Graadt van Roggenweg. De 28-jarige bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en blies op het bureau 0.80 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Op de Eykmanlaan werd van 19.00 uur tot 21.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 147 voertuigen gecontroleerd en hiervan had niemand teveel gedronken.

Slachtoffer overleden

UTRECHT- Op maandagavond 9 september vond er een schietpartij plaats op het Thomas A Kempisplantsoen. Vier personen raakten gewond. Dinsdagavond overleed een 18-jarig man uit Utrecht aan zijn verwondingen.

Omstreeks 21.40 uur werden de vier mannen meerdere keren op straat beschoten door nog onbekende personen. Door de politie zijn al een groot aantal getuigen gehoord. Het is nog niet bekend waarom de mannen zijn beschoten. De drie gewonden mannen zijn opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en een recherche bijstandteam van 25 personen heeft de zaak in onderzoek.