Gemeente Hengelo


Hengelo 200 jaar


Tentoonstelling Wolvecamp

Dit jaar bestaat onze gemeente 200 jaar. Daarom zijn er het hele jaar door verschillende activiteiten. Van 14 september tot en met 5 januari 2003 is er in het Historisch Museum Oald Hengel een tentoonstelling over een van Hengelos beroemdste schilders: Theo Wolvecamp. Er zijn onder meer schilderijen, tekeningen, documentatiemateriaal en een videopresentatie van Wolvecamp te zien. Misschien kent u hem nog, deze markante persoonlijkheid en heeft u hem ooit in de stad ontmoet. U bent van harte uitgenodigd voor deze tentoonstelling!

Geïllustreerde kennismakingsbrochure

Speciaal voor jongeren is er een kennismakingsbrochure gemaakt door Henk Lassche met tekst van Peggy Breitbarth. Voor docenten en leerlingen die de tentoonstelling bezoeken, is deze fraaie geïllustreerde brochure gratis.

De brochure geeft de achtergronden van de schilder weer en is voor andere geïnteresseerden in het Historisch Museum te koop.

Scholen zijn van harte welkom

Docenten van basisscholen en middelbare scholen zijn met hun groepen nadrukkelijk uitgenodigd de tentoonstelling van deze Hengelose schilder te bezoeken. De toegang en de brochures zijn voor scholieren gratis. Spreekt u wel even een dag en tijd af waarop u wilt komen?

Gratis toegang

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Het museum is op de volgende dagen open:

* dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

* zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur

* eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur
* zondag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur
U vindt het Historisch Museum aan de Beekstraat 51, telefoon 259 42 16.

Landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C

Afgelopen juni zijn de peuters en kleuters van 12 maanden tot en met 5 jaar en jongeren van 15 jaar tot en met 18 jaar gevaccineerd door de GGD. In september is de groep kinderen van 6 tot en met 14 jaar aan de beurt.

De kinderen uit Hengelo worden op maandag 23 september en dinsdag 24 september gevaccineerd, in de sporthal van het ROC, Sportlaan Groot Driene 8-10. De ouders en verzorgers van kinderen in deze leeftijdscategorie ontvangen een oproepkaart in de bus.

Vaccinatie in juni gemist?

Wanneer uw kind in juni zijn/haar vaccinatie tegen meningokokken C heeft gemist, kan hij/zij deze in september inhalen. U en uw kind kunnen zich daarvoor op 23 of 24 september gedurende de gehele dag met de oproepkaart uit juni melden bij de informatiebalie van de priklocatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn, telefoon 0800-3008051 op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur. Vanaf 29 augustus tot en met 27 september kunt u met vragen over de oproep die u in de bus krijgt en met overige vragen over de uitvoering van de vaccinatiecampagne in Twente, ook bellen naar 053- 8507055, op werkdagen van 8 tot 21 uur. U kunt ook kijken op www.vaccinatie.minvws.nl of www.ggdtwente.nl.

Hengelo 200


Op zaterdag 28 september op de fiets rond Hengelo

Houdt u van fietsen? Wilt u ook de grenzen van Hengelo verkennen? Dat kan met een fantastische fietstocht die collegas bij de gemeente in hun vrije tijd hebben uitgezet. Deze unieke fietstocht rond Hengelo is georganiseerd in samenwerking met de Rijwiel en Tourclub Hengelo en met de dorpsraad Beckum.

Wij nodigen u uit op zaterdag 28 september mee te fietsen!

Starttijden en startplaatsen

U kunt starten tussen 10.00 en 12.00 uur.

Er zijn twee startplaatsen:

* Bij het clubgebouw van de SHO naast de tennishal op het sportveldencomplex Veldwijk aan de Pruisische Veldweg 77
* Bij de brandweerkazerne Noord aan de Deurningerstraat
U kunt kiezen uit drie verschillende routes

* Rondje helemaal Hengelo:
Een prachtige fietstocht (50 km) voor de sportievere fietsers die u op plaatsen brengt waar u anders niet komt. Hengelo op zn mooist!
Er kan worden gestart op beide startpunten

* Rondje Hengelo Zuid:
Hierbij wordt het landschappelijk fraaiste gebied van de gemeente doorkruist met een route van 20 km. Er kan alleen worden gestart vanaf de Pruisische Veldweg

* Rondje Hengelo Noord:
Deze route (20 km) levert een verrassende aanblik op de ontwikkeling van Hengelo en laat een aantal van onze mooiste stadsranden zien.
Voor deze route kan alleen worden gestart bij de brandweerkazerne Noord

De routes zijn volledig bewegwijzerd en alle deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Naast de vermelde startpunten zijn onderweg stopplaatsen met verzorging geregeld.

De route brengt u soms op onverharde of halfverharde paden. De racefiets is minder geschikt.

Een deel van de route loopt ook langs smalle vrij liggende fietspaden waar inhalen niet goed mogelijk is. Dus geen tochten om u geweldig te haasten, maar vooral om te genieten.

Inschrijving

De deelname staat open voor iedereen en is gratis. Wanneer u de tocht uitfietst, dan ontvangt u een herinnering.

Om een overzicht te krijgen van het te verwachten aantal fietsers vragen wij u onderstaande bon in te vullen. U kunt u ook opgeven via de website van de gemeente: www.hengelo.nl

Meer informatie

Heeft u vragen, dan kunt u bellen met de Gemeentewinkel, telefoon 2459 555.


---

---
"

Ja, ik doe mee met de fietstocht op zaterdag 28 september 2002.

Ik meld mij aan met totaal personen.

Eventueel invullen (is niet verplicht):

Naam: ____________________________

Adres: ____________________________

Woonplaats: _______________________

Deze bon sturen naar:

Gemeente Hengelo 200 jaar, afdeling Communicatie, Antwoordnummer 168, 7550 VB Hengelo

Een postzegel is niet nodig.


---

---
"

Collecte


Van 9 september tot en met 14 september collecteert het Prinses Beatrix Fonds.

Van 16 september tot en met 21 september collecteert de Nierstichting Nederland.

Collectanten kunnen zich legitimeren.
Koopzondag


Op zondag 15 september is het koopzondag in de binnenstad.
Raadscommissies


Ruimtelijke Zaken

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 17 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.

Maatschappelijke Zaken

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 18 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.

Strategische Projecten

De commissie Strategische Projecten vergadert op donderdag 19 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.

Kermis


De jaarlijkse Lambertuskermis wordt gehouden van woensdag 18 september tot en met zondag 22 september.

De Enschedesestraat, Burgemeester Jansenstraat, het Burgemeester Jansenplein en de Brinkstraat zijn tijdens de kermis afgesloten voor fietsers.

Tijdens de kermis zijn de parkeergarages Thiemsbrug aan de Oldenzaalsestraat en Q-Park aan de Marskant tot na 24.00 uur geopend.

Markt

De markt wordt in verband met de kermis op woensdag 18 september en zaterdag 21 september gehouden op het parkeerterrein aan de De Wetstraat en de langsgelegen straten (Smutsstraat en de Wetstraat).

Parkeren

In verband met de kermis kan op de volgende parkeerterrein niet worden geparkeerd:

* van maandag 16 september tot en met maandag 23 september: de parkeerterreinen aan het Burgemeester Jansenplein (parkeercirkel) en de Burgemeester Jansenstraat (Kloosterterrein)
* op woensdag 18 september en zaterdag 21 september : de parkeerterreinen (grote terrein en het terrein tussen de apotheek Koop en het perceel nummer 19) aan de De Wetstraat, een gedeelte van de straat De Wetstraat en de Smutsstraat

HinT


Met ingang van 15 september 2002 vervallen de inloopspreekuren bij HinT.

Vanaf die datum kunt u alleen nog telefonisch een afspraak maken met HinT op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur.

Gezondheidswijzer


Thema Kopzorgen

In de maanden september en oktober besteedt de Gezondheidswijzer, het informatiecentrum van de GGD Twente, aandacht aan het thema kopzorgen. De Gezondheidswijzer heeft veel informatie verzameld over depressies en angststoornissen en over hoe om te gaan met spanning en stress. Naast deze folders is er ook een piekertest verkrijgbaar. De Gezondheidswijzer heeft ook informatie van Adhesie en Mediant (voorheen Riagg) over bijvoorbeeld een cursus voor mensen met depressieve klachten.

Meer informatie

Het informatiemateriaal is gratis verkrijgbaar bij de Gezondheidswijzer en bij de Bibliotheek Hengelo. Ook met andere vragen over gezondheid, ziekten en gezondheidszorg kunt u dagelijks tussen 9.00 en 15.00 uur terecht bij de Gezondheidswijzer, telefoon (0546) 536890. De gewenste informatie wordt u gratis toegestuurd.

Klachtrecht


Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld.

De Overijsselse Ombudsman

Bent u over de afhandeling van uw klacht niet tevreden, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Overijsselse Ombudsman. De Overijsselse Ombudsman is, anders dan de naam doet vermoeden, een commissie. Deze commissie heeft geen binding met de gemeente en spreekt een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over uw klacht uit.

De Overijsselse Ombudsman houdt maandelijks een spreekuur in het stadhuis van Hengelo. Het spreekuur kan alleen op afspraak worden bezocht door burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen die eerder een klacht bij de gemeente hebben ingediend en welke klacht niet tot hun genoegen is afgehandeld. Wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met de klachtencoördinator van de gemeente Hengelo, telefoon 2459240.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het klachtrecht en de Overijsselse Ombudsman, dan kunt u terecht bij de Gemeentewinkel. Daar kunt u ook een folder met uitgebreide informatie vinden. Ook kunt u meer informatie vinden op de website van de Overijsselse Ombudsman:
www.overijsselseombudsman.nl.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Heeft u een minimaal inkomen en geen vermogen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Een verzoek om kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kan tot zes maanden na de aanslagdatum worden ingediend. Met betrekking tot de aanslag van 2002 met als dagtekening 31 maart 2002 dient uw verzoek dus voor 1 oktober 2002 in ons bezit te zijn.

Verzoekformulieren kunt u ophalen bij:

* Belastingbalie Stadhuis, kamer 111, telefoon 074-24 59 884
* Receptie van het Stadhuis

Informatiebijeenkomst Regionaal Bedrijventerrein Twente

De stuurgroep RBT werkt aan de voorbereiding van een plan voor een Regionaal Bedrijventerrein Twente. Hiervoor moeten nog een stedenbouwkundig plan en een samenwerkingsovereenkomst worden opgesteld. Een stedenbouwkundig plan moet meer zicht bieden op de te bereiken kwaliteit en duurzaamheid in het RBT. De uitwerking van een samenwerkingsovereenkomst geeft een beeld van de afspraken over exploitatie en beheer en de verdeling van de risicos. Op donderdag 12 september wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd in de burgerzaal van het stadhuis van Almelo. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de stand van zaken, de inmiddels uitgevoerde haalbaarheidsstudies, de planning en de besluitvormingsprocedures.

De rapporten liggen voor een ieder ter inzage bij de gemeentewinkel in het stadhuis. Ook kunt u meer informatie vinden op de website van de provincie: www.prv-overijssel.nl.

Informatiecentrum Het Broek


De zomervakantie is voorbij en Informatiecentrum Het Broek is vanaf nu weer geopend op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Ontwerp 'kunsteiland' Slangenbeek gereed

Vorig jaar heeft de gemeente Hengelo een prijsvraag uitgeschreven met betrekking tot de inrichting van het kunsteiland, één van de drie eilanden in de Beekparkvijver (Vossenbelt-Zuid). In tegenstelling tot de andere twee eilanden, die een natuurlijk karakter hebben, moet het kunsteiland een centrale, herkenbare plek in de wijk worden met een kunstzinnig invulling en een meer stedelijke inrichting.

Het winnende idee voor het kunsteiland, een geboorte-eiland, is inmiddels uitgewerkt in een ontwerp.

Uitnodiging

Op donderdag 12 september presenteert de gemeente Hengelo dit ontwerp. U bent van harte uitgenodigd voor deze presentatie die vanaf 19.00 uur plaats vindt in Wijkcentrum Slangenbeek, Straatsburg 5. Dierenasiel gesloten


In verband met een interne reorganisatie is het dierenasiel Hengelo tot nader order gesloten. Voor meldingen inzake zwerf- en afstanddieren kunt u contact opnemen met de Dierenbescherming, afdeling Hengelo, telefoonnummer 2505013.
Informatiebijeenkomst Startnotitie Kanaalzone Enschede


Op dinsdag 17 september wordt vanaf 19.15 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden over de Startnotitie Kanaalzone Enschede. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Arkestadion aan de Colosseumstraat 65 te Enschede. De Startnotitie vormt de basis voor het opstellen van een Milieu- en Veiligheidseffectrapportage voor de Kanaalzone. In de notitie worden milieu- en veiligheidseffecten onderzocht die kunnen optreden als gevolg van de realisatie van diverse initiatieven in de Kanaalzone.

Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u een reactie geven op de Startnotitie en u kunt uw wensen ten aanzien van de inhoud kenbaar maken.

Ter inzage en bezwaar

Er is in dit stadium nog geen bezwaar mogelijk, dit kan pas als de Milieu- en Veiligheidseffectrapportage is afgerond.

Vanaf 10 september ligt een exemplaar van de Startnotie gedurende vier weken ter inzage bij de Publieksbalie van het Stadskantoor van Enschede, geopend maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 13.30 uur en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.
Kunstwerk Huys hengelo


Kunstenaar Martin Riebeek is uitgekozen om een kunstwerk te maken op de plek van het voormalige Huys Hengelo in de nieuwbouwwijk Thiemsland. Het ontwerp van Martin Riebeek, de Imaginaire Tijdmachine, stelt een tijdmachine voor waarin verleden, heden en toekomst samenvloeien.

Het kunstproject Huys Hengelo is een onderdeel van de binnenstedelijke Vinex-locatie Thiemsland, net ten Noorden van het centrum. Na de sloop van de gebouwen van de Hengelosche Elektrische En Mechanische Apparaten Fabriek, de HEEMAF, zijn door amateur archeologen de funderingen ontdekt, opgegraven en in kaart gebracht van het Huys Hengelo. Het Huys Hengelo kan worden beschouwd als de bakermat van Hengelo. In het plan voor Thiemsland zijn de oude contouren van Huys Hengelo in de vorm van twee door water omgeven eilanden opgenomen. Op die eilanden moet het kunstproject worden gerealiseerd.

De maquette van het ontwerp van Martin Riebeek is nu te bezichtigen in de Gemeentewinkel.
Onze Buurt aan Zet


Informatieavond Sterrenbuurt

Op woensdag 11 september presenteert het projectteam Noord haar buurtprogramma. Hierin is aangegeven hoe zij de 570.000 Euro van Onze Buurt aan Zet wil inzetten. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De avond vindt plaats in het buurtcentrum de Sterrentuin, Venusstraat 145. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met projectteam Noord, telefoon 2459231.
Informatieavond computercursussen Bibliotheek in I-punt Noord naar boven
Het digitale trapveldje I-punt Noord organiseert in samenwerking met Bibliotheek Hengelo op donderdag 12 september vanaf 19.30 uur in I-punt Noord een informatieavond over het aanbod computercursussen voor beginners. I-punt Noord is te bereiken via de linker zij-ingang van buurtcentrum Klein Driene, aan de Cesar Franckstraat 36.
Informatie

Meer informatie over het cursusaanbod kunt u krijgen bij Bibliotheek Hengelo, Burg. Jansenplein 2, 7551 EE Hengelo, telefoon 2452565. Informatie over I-punt Noord en de informatieavond kunt u tijdens openingstijden krijgen bij de aanwezige vrijwilligers of bij SCALA Welzijnswerk, telefoon 2553086 (Albert Moviat). Bestemmingsplannen


Bestemmingsplan Oosterbos onherroepelijk

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft bij besluit van 18 juni 2002, onder kenmerk RWB/2001/4730 het door de gemeenteraad op 20 november 2001 onder nummer 14309 vastgestelde bestemmingsplan Oosterbos goedgekeurd.

Binnen de beroepstermijn is bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten geen beroep ingesteld. Ook is geen verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de voorzitter van genoemde Afdeling. Als gevolg hiervan is het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten op 14 augustus 2002 onherroepelijk geworden.

Ter inzage

Het rechtsgeldige bestemmingsplan Oosterbos ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen.

Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Westermaat Noord (TV-Oost)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 27 augustus 2002, RWB/2002/469 het bij besluit van de gemeenteraad van 29 januari 2002 nummer 17630 vastgestelde bestemmingsplan Westermaat Noord (TV-Oost) heeft goedgekeurd.

Deze bestemmingsplanherziening is bedoeld om de bouw van een zendmast met een maximale bouwhoogte van 125 meter op het perceel Hazenweg 25 mogelijk te maken.

Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening
Het bestemmingsplan Westermaat Noord (TV-Oost) ligt van 11 september tot en met 22 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden

Het beroep kan van 11 september tot en met 22 oktober 2002 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag..

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 23 oktober 2002. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.

Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Bioscoop

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 27 augustus 2002, RWB/2002/467 het bij besluit van de gemeenteraad van 29 januari 2002 nummer 17220 vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Bioscoop heeft goedgekeurd.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatiemogelijkheid van een nieuwe bioscoop aan de Beekstraat, ter vervanging van de huidige bioscoop aan de Enschedesestraat.

Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening
Het bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Bioscoop ligt van 11 september tot en met 22 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het beroep kan van 11 september tot en met 22 oktober 2002 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 23 oktober 2002. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep. Bouwplannen


Meldingen

Meldingen zijn ingediend voor:

* Fien de la Marstraat 14, plaatsen dakkapel
* Louis van Gasterenstraat 64, oprichten tuinhuisje
* Piet Mondriaanstraat 72, oprichten tuinhuisje
* Simon Vestdijkstraat 68, oprichten berging
* Simon Vestdijkstraat 70, oprichten berging
* Vechtlaan 50, oprichten tuinhuisje

Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Bartelinkslaantje 8, oprichten berging/carport
* Bronforelstraat 44, oprichten woonhuis

* Flierveldsweg 8, veranderen en vergroten zomerverblijf
* Glasgowstraat 37, veranderen en vergroten woonhuis
* Kotmansweg 7 - 7A, veranderen en vergroten van 2 woonhuizen
* Kretastraat 13, plaatsen dakkapel

* Merelweg 29, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. bijkeuken
* Mr P J Troelstrastraat 125, oprichten hobbyruimte
* Mr P J Troelstrastraat 48, veranderen en vergroten woonhuis
* Theo van Loonstraat 19, plaatsen dakkapel
* Toulonstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Toulonstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Instemming meldingen

In de week van 26 tot en met 30 augustus is ingestemd met:
* Dr A Kuyperstraat 32, veranderen en vergroten woonhuis
* Iepweg 15, oprichten tuinhuisje

* Paul Pellastraat 34, oprichten tuinhuisje
* Tapuitstraat 20, oprichten schuur

Bouwvergunningen

In de week van 26 tot en met 30 augustus is vergunning verleend voor:
* Arturo Toscaninistraat 26, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Arturo Toscaninistraat 28, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Beppie Nooystraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Cornelis Dopperstraat 126, veranderen en vergroten woonhuis
* Dinant Dijkhuisstraat 222, oprichten schuur
* Groenhofstraat 61, oprichten berging

* Herinckhavestraat 57, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Johan Buziaustraat 199, veranderen en vergroten woonhuis
* Lijsterweg 36, plaatsen kap op een bijbouw
* Marterstraat 86, veranderen en vergroten woonhuis
* Oldenzaalsestraat 547, veranderen restaurant
* Prinses Beatrixstraat 70, uitbreiden kantoorgebouw
* Pruisische Veldweg 72, verbouwen café (intern)
* Schutzstraat 18 - 20, veranderen en vergroten schoolgebouw
* Steve Bikostraat 39, vergroten woonhuis
* Topweg 21, oprichten woonhuis+verbouw bestaande woning in garage
* Westermaatsweg 7, veranderen en vergroten bedrijfsgebouw
Sloopvergunning

In de week van 26 tot en met 30 augustus is vergunning verleend voor:
* Aardoliestraat 18, slopen bedrijfsgebouw
Reclamevergunningen

In de week van 26 tot en met 30 augustus is vergunning verleend voor:
* Drienerstraat 10, plaatsen neonlichtreclame en 1 kubus
* Markt 2, plaatsen neonlichtreclame

* Wemenstraat 18, plaatsen neonlichtreclame
Ter inzage en bezwaar

De instemming meldingen, verleende bouw-, sloop- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemmingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 26 tot en met 30 augustus 2002.

Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Artikel 19 lid 3 WRO

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Woltersweg 83, veranderen en vergroten woning
* Ziekenhuisstraat 2-22, oprichten studio-woning
* Simon Vestdijkstraat 68, oprichten berging
* Simon Vestdijkstraat 70, oprichten berging
Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 11 september tot 9 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 9 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 2 WRO

Een bouwplan is ingediend voor:

* Mendelssohnstraat 1, oprichten van een GSM-mast met installatie
Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van door Gedeputeerde Staten aangegeven categorieën van gevallen.

Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid en Gedeputeerde Staten de verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 11 september tot 9 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 11 september tot 9 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Binnenplanse vrijstellingen, artikel 15 WRO

Verzoeken om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Madoerastraat 49, veranderen en vergroten woning
* Piet Mondriaanstraat 72, oprichten tuinhuisje
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen

De voornemens vrijstelling te verlenen liggen van 11 tot 25 september 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen of bedenkingen tegen de voornemens tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 25 september 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wwet milieubeheer


Rectificatie

Per abuis heeft vorige week in de krant gestaan dat er een ontwerpbesluit ter inzage ligt voor het inbrengen van bedenkingen betreffende het timmerbedrijf "Tonnie Velthuis". Dit moet uiteraard zijn:

* Timmerbedrijf Bennie Velthuis, Beitelstraat 10
Onze excuses voor dit vervelende misverstand.

Meldingen ex. artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die ontvangen zijn van:

* Snackbar De Favoriet, Oldenzaalsestraat 213; LTV Holec, Timmersweide 22 en Chinees Indisch Restaurant Kota Radja, Nieuwstraat 36. Op deze inrichtingen wordt het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing.
* Drukkerij Hofmeijer BV, Westermaatsweg 7. Op deze inrichting wordt het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor een grafische inrichting van toepassing.

* Dependance Annie M.G. Schmidtschool, Sportlaan Driene tegenover nr. 10, in verband met het oprichten van een dependance (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer).

* De Vlag, Smaragdstraat 11. Op deze inrichting wordt het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor het verkopen van slagerij- en horecabenodigdheden van toepassing.
* Slot okésion, Industriestaat 232. Op deze inrichting wordt het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor een de in- en verkoop van automobielen van toepassing.
* STB v.o.f., Bentelerweg 31 en Atelier Raffenaud, Esrein 17. Op deze inrichtingen wordt het Besluit bouw en houtbedrijven milieubeheer van toepassing.

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open.

De meldingen met bijbehorende stukken kunt u van 4 september tot en met 16 oktober 2002 inzien bij de afdeling Milieu.
Meldingen ex. art. 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die ontvangen zijn van:

* T.C. Weusthag, van Alphenstraat 17; Restaurant de Dragonder (Eetcafé de Buurman), Beursstraat 2; Old Tennis Club, Oosterbosweg 12; T.J.V. Essent, Slachthuisweg; Eetcafé de Zaak, Stationsplein 40; Sportpark De Waarbeek, Twekkelerweg 311; Stichting Speeltuin de Sterrentuin, Venusstraat 145 en S.V. Juliana 32, Zwavertsweg. Op deze inrichtingen wordt het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing.
* De 9Tiende Hole, Enschedesestraat 381; Eethuis Alberto, Beekstraat 14 en Eetcafé Tropical, Schumannstraat 8. Op deze inrichtingen wordt het Besluit horeca,-sport- en recreatie- inrichtingen milieubeheer van toepassing.

* Mentink BV, in verband met het veranderen van een stationsrestauratie (Besluit horeca-, sport- en recreatie- inrichtingen milieubeheer).

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open.

De meldingen met bijbehorende stukken kunt u van 11 september tot en met 23 oktober 2002 inzien bij de afdeling Milieu.

Besluit tot intrekking vergunning

Op grond van artikel 8.26 Wet milieubeheer (Wm) in verbinding met paragraaf 3.5.6. Algemene wet bestuursrecht is op verzoek van de vergunninghouder besloten tot intrekking van de oprichtingsvergunning, die eerder op grond van de Wet milieubeheer is verleend voor een inrichting voor de productie, verpakking en opslag van stoffen en producten voor de gieterij-industrie aan:

* H. Scharenborg, handelende onder de naam Murexin Furtenbach, Boortorenweg 18

Tot intrekking wordt overgegaan nu de inrichting al geruime tijd haar bedrijfsactiviteiten op het genoemde adres heeft beëindigd en vervolgens is vertrokken naar het buitenland.

Ter inzage en beroep

Het intrekkingbesluit ligt vanaf 11 september 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Milieu. Aangezien het besluit inhoudelijk niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp daarvan en er ook geen bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerp daarvan, staat tijdens deze termijn van zes weken in beginsel nog slechts voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit, beroep open op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag. Belanghebbende is degene wiens belang rechtstreeks betrokken is bij het intrekkingbesluit. Een beroepschrift moet zijn voorzien van een aanduiding van het bestreden besluit, van een motivering en van een dagtekening en een ondertekening.

Indien een beroepschrift wordt ingediend, bestaat tijdens de beroepstermijn van zes weken tevens de mogelijkheid de voorzieningenrechter van bovengenoemde Afdeling schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel bij indiening van een beroepschrift als bij het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is voorafgaande aan de behandeling een griffierecht verschuldigd van 109 euro (218 euro voor rechtspersonen).

Wordt het beroep geheel of gedeeltelijk gegrond verklaard of het verzoek om voorlopige voorziening ingewilligd, dan kan de bestuursrechter bepalen dat het griffierecht dient te worden teruggegeven.

Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de afdeling Milieu.

Besluit tot ambsthalve wijziging, aanvulling en intrekking vergunningvoorschriften

In het belang van de bescherming van het milieu is besloten tot wijziging, aanvulling en intrekking van een aantal voorschriften, verbonden aan de revisievergunning, die is verleend op 25 september 1995 aan:

* Leering Hengelo B.V., Barnsteenstraat 1, voor de import en groothandel in gereedschappen en grondstoffen

De directe aanleiding voor aanvulling, wijziging en intrekking van een deel van de vergunningvoorschriften ligt in het feit dat deze voorschriften onvoldoende passen op een aantal opgetreden veranderingen in de inrichting, dan wel de werking daarvan. Met name gaat het hierbij om de vervanging van de CV door 6 HR-ketels en van een LPG-heftruck door een elektrische heftruck en om de inrichting van de acculaadplaatsen, de opstelling van een tweetal airco-units en het verwijderen van een ondergrondse tank en een afleverzuil (pompeiland).
Ter inzage

Het besluit tot ambtshalve wijziging, aanvulling en intrekking van de vergunningvoorschriften ligt vanaf 11 september gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Milieu . Daags daarna treedt het besluit in werking.

Aangezien er geen bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerpbesluit en het nu genomen besluit naar de inhoud niet afwijkt van het ontwerp daarvan, staat hiertegen geen beroep meer open, behoudens voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat ze geen bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Kunt u en wilt u in beroep gaan, dan stuurt u uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift bevat tenminste een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht, uw naam en adres, dag - en handtekening en de gronden van uw beroep. Een beroepschrift kunt u, ingeval van een spoedeisend belang, desgewenst vergezeld doen gaan van een bij de Voorzitter van de hiervoor genoemde Afdeling in te dienen verzoek om een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld schorsing). In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat door de Voorzitter een beslissing is genomen op het verzoek om voorlopige voorziening.
Kapvergunning


In de week van 28 augustus tot en met 3 september is een kapvergunning verleend voor:

* 1 eik in de Meijersweg 25. Herplant: 1 eik, in het plantseizoen 2002-2003

Ter inzage en bezwaar

Het besluit ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

Het besluit is genomen in de week van 28 augustus tot en met 3 september 2002. Informatie over de exacte datum kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
Werk aan de weg


Weideweg

Met ingang van 23 september is een deel van de Weideweg, ter hoogte van de Arubastraat tot aan de Bornsestraat voor een periode van ongeveer 3 maanden gesloten voor alle verkeer. De informatie op de verkeersborden die ter zijner tijd worden geplaatst, geeft u informatie over de omleidingen.

Wegtersweg

Vooruitlopend op de grotere werkzaamheden die in het kader van een goed openbaar vervoer en de reconstructie van de Wegtersweg Beukweg gaan plaatsvinden, wordt er in week 36 een waterleiding geboord vanaf de Wegtersweg tot in de Troelstrastraat. Het verkeer ondervindt hier nauwelijks hinder van, maar een aantal grote machines neemt wel parkeerplaatsen en trottoirs in beslag. De werkzaamheden duren naar verwachting 2 tot 3 weken.