Gemeente Moerdijk


GEEN VOETGANGERSBRUG BIJ MAURITSHUIS

Er komt geen voetgangersbrug tussen het Mauritshuis en de gymzaal in Willemstad. Nu de herinrichting van de Kerkring klaar is, blijkt er geen extra parkeercapaciteit nodig bij het Mauritshuis.

In februari 2001 heeft de raad besloten de parkeerproblematiek in de vesting Willemstad aan te pakken. Onderdeel hiervan was het ordenen van de parkeervakken in de Kerkring. De verwachting was dat er minder parkeervakken over zouden blijven. De oplossing werd gezocht in de aanleg van een voetgangersbrug bij het Mauritshuis zodat de bewoners van de Kerkring van de daar aanwezige parkeerplaatsen gebruik zouden kunnen maken.

Inmiddels is gebleken dat de parkeerdruk in de Kerkring niet toegenomen is na de herinrichting van de parkeervakken. Daarnaast hebben enkele bewoners die direct aan het pad langs de gymzaal wonen, aangegeven te vrezen voor het ontstaan van een hangplek voor jongeren. De aanleg van de voetgangersbrug zou ook de kans op inbraken verhogen. Al deze overwegingen hebben burgemeester en wethouders doen besluiten van de aanleg van een voetgangersbrug af te zien.

Laatst gewijzigd 11 september 2002