Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 september 2002
·

Poging bedrijfsinbraak Noordwijk
De politie heeft op maandag 10 september drie verdachten aangehouden op verdenking van het pogen in te breken in een bedrijf aan de Koningin Wilhelminaboulevard. Na een melding van de inbraak omstreeks 04.50 uur trof de politie de drie verdachten aan bij het bedrijf. Bij het bedrijf waren reeds glaslatten uit een kozijn weggenomen en een gipswand kapotgeslagen. Bij de verdachten van 21, 26 en 36 jaar en afkomstig uit Den Haag zijn diverse inbraakgoederen aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachten zijn inverzekeringgesteld. Het onderzoek duurt nog voort.

Controle snelheid Oegstgeest
De politie van Oegstgeest heeft op dinsdag 10 september van 10.20 tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Geversstraat in de richting van de De Kempenaerstraat. Van de 926 passanten waren er 37 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 76 km/uur terwijl de toegestane snelheid 50 km/uur is.

Roodlichtcontrole Leiden
De politie heeft op dinsdag 10 september een roodlichtcontrole gehouden. Er werd van 08.00 tot 08.35 uur gecontroleerd op de kruisingen Doctor Lelylaan/Haagse Schouwweg en de Stevenshofdreef/Ommedijkseweg. Er waren acht bestuurders in overtreding.

Scooterrijder komt ten val Voorschoten
Een 17-jarige jongen uit Voorschoten kwam op dinsdag 10 september rond 07.25 uur op de Veurseweg met zijn scooter ten val. Vermoedelijk raakte hij met zijn scooter uit balans doordat hij onder het rijden zijn helm opzette. Met onbekend letsel is de Voorschotenaar overgebracht naar het Anthoniushove in Leidschendam.

Auto in brand gestoken Leiderdorp
Onbekenden staken op dinsdag 10 september rond 21.30 uur een Suzuki Alto in de brand. Deze auto stond al langere tijd geparkeerd op een parkeerterrein aan de Persant Snoepweg. De auto brandde uit. De brandweer bestreed het vuur. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze brandstichting. De auto is te naam gesteld van een inwoner uit Rotterdam.

Aanrijding Woubrugge
Een 30-jarige automobiliste uit Nieuw Vennep reed op dinsdag 10 september rond 19.30 uur op de Pronvincialeweg N207 achter op een 47-jarige automobilist uit Haarlem. De Haarlemmer stond stil voor de verkeerslichten bij de kruising N207 met de N206. De Vennepse zag geen kans om op tijd met haar auto tot stilstand te komen. Een inzittende van de Haarlemmer is met nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Verdachten in drugszaak aangehouden Gouda
Naar aanleiding van verdenking van handel in verdovende middelen vanuit een woning aan de Prins Hendrikstraat heeft de politie op dinsdagavond 10 september elf verdachten afkomstig uit Gouda en Reeuwijk aangehouden. Een 48-jarige Gouwenaar is na verhoor inverzekeringgesteld en ingesloten op verdenking van het overtreden van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De andere verdachten in de leeftijd variërend van 24 tot 51 jaar zijn na het verhoor heengezonden.
Na diverse meldingen vanuit de woonomgeving van drugsoverlast heeft de politie een onderzoek ingesteld. In de omgeving van de woning aan de Prins Hendrikstraat werden drie verdachten aangehouden. Vervolgens werd na de inval in de woning de andere verdachten aangehouden. In de woning werd tevens een kleine hoeveelheid harddrugs, een neppistool, een geweer en munitie aangetroffen en inbeslaggenomen. Naast deze goederen werden ook sieraden, autoradio's, gereedschappen en een fototoestel aangetroffen. Vermoedelijke zijn deze afkomstig van diefstal. Het onderzoek duurt nog voort.

Bromfietser neemt in zijn val fietser mee Gouda
Op dinsdag 10 september rond 08.25 uur ging op de Groen van Prinsterersingel een 16-jarige Gouwenaar met zijn bromfiets onderuit nadat hij tegen de auto van een 30-jarige man uit Hardinxveld Giessendam. Deze automobilist keerde op de weg nadat hij had ontdekt dat hij met zijn auto niet door de bussluis kon. Na zijn val schoof de Gouwenaar tegen een 16-jarige fietser uit Bodegraven. Ook deze kwam ten val. De Gouwenaar en de jongen uit Bodegraven zijn met letsel aan heup, knieën, handen en armen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Bromfietser botst frontaal op fietser Reeuwijk
Een 17-jarige bromfietser uit Bodegraven botste op dinsdag 10 september rond 12.20 uur op het fietspad aan de Zoutmansweg frontaal op een tegemoetkomende 57-jarige fietster uit Reeuwijk. Deze vrouw reed naast haar man over het fietspad. Pas in een bocht zag de bromfietser de fietsers naderen en kon een frontale aanrijding met de vrouw uit Reeuwijk niet meer voorkomen. De bromfietser is met diverse fracturen en de fietster met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Elektramonteur overlijdt na stroomstoot Ouderkerk aan de IJssel
Een 16-jarige jongen uit Krimpen aan de Lek is op dinsdag 10 september rond 16.30 uur aan de gevolgen van een stroomstoot overleden. De leerling elektromonteur was aan het werk bij een bedrijf aan IJsseldijk West. Tijdens werk aan het elektriciteitsnetwerk kreeg hij vermoedelijk de fatale stroomstoot.

Auto rijdt tegen betonnen paal Moordrecht
Een 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel belandde op dinsdag 10 september rond 17.00 uur met zijn auto tegen een betonnenpaal langs de Spoorweglaan. De man liep daarbij nekletsel op. De man raakte de controle over zijn auto kwijt na een schrikreactie voor een op de weg afslaande auto. Daarbij remde hij zo krachtig dat de auto in een slip raakte en uiteindelijk tegen de betonnenpaal tot stilstand kwam.