Politie Twente


Persberichten Politie Twente 11 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.67634981

Zuid-Twente:

"Aanrijding / val" met letsel
02-760708
Enschede, Kuipersdijk / Varviksingel
Dinsdag 10 september, omstreeks 14.55 uur
Een 31 jr. Enschedese fietste vanaf de Kuipersdijk de kruising over. Door het door de regen glad geworden wegdek, gleed ze onderuit, toen ze voor een andere fietster moest remmen. Door een ambulance is de 31 jr. met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar zoontje die bij haar achterop zat, mankeerde niets en is met een familielid meegegaan.


Aanhoudingen na diefstal aanhangwagen
02-760663
Enschede, Oosterstraat
Dinsdag 10 september, omstreeks 12.30 uur
Werd gemeld dat vanaf de Oosterstraat een aanhangwagen werd ontvreemd door de inzittende van een auto, waarvan merk en kenteken werden doorgegeven. Weggenomen werd een aanhanger van een bouwbedrijf uit Reutum.De auto met aanhangwagen werd gesignaleerd en kon na een korte achtervolging op de Laaresstraat tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder, een 35 jr. Enschedeer, is ter plaatse aangehouden. De bijrijder, een 27 jr. Enschedeer, was even daarvoor uitgestapt en kon op de hoek van de Hoge Boekelerweg en de Ribbelerbrinkstraat worden aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het bureau, waar ze zijn opgesloten. In de loop van de middag zijn beiden i.v.m. het verdere onderzoek, in verzekering gesteld.


Aanhouding diefstal cq poging diefstal uit auto
02-0700539
Enschede, Stationsplein / Molenplein
Woensdag 11 september, omstreeks 03.25 uur
Surveillerende politiemensen zagen vanaf het Molenplein een man het Stationsplein oplopen. Ze zagen dat hij in een broekzak een hamer en een grote schroevendraaier had zitten. Ze spraken hem aan en hij vertelde dat hij deze zaken ter zelfverdediging bij zich had. Ze vroegen hem naar zijn naam en deze werd genoteerd. Op het Molenplein werd, daar waar ze de man hadden zien wegkomen, een auto aangetroffen met een kapot geslagen linkerachterportierruit. Direct werd de man weer opgezocht en op het Stationsplein werd hij aangehouden als verdacht van diefstal cq poging tot diefstal uit deze auto. De man, een 38 jr. Enschedeer, is meegenomen naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld. Het is nog niet bekend of er iets uit de auto is weggenomen. De eigenaar kon nog niet worden bereikt.



Beroving
02-760876
Enschede, Saturnusstraat
Woensdag 11 september, omstreeks 01/55 uur
Werd gemeld dat aan de Saturnusstraat iemand zou zijn, die even daarvoor was beroofd. Bleek te gaan om een 32 jr. Enschedeer, die vertelde dat hij geld had willen pinnen bij een bank aan de van Heekstraat. Omdat zijn saldo niet toereikend was, lukte dit niet. Hij liep weg en werd achterop gereden door een man op een bromscooter. Deze bedreigde hem met een vuurwapen en hij werd gedwongen zijn portemonnee af te geven. In de portemonnee zaten alleen maar wat pasjes. De bestuurder van de bromscooter zou een zwarte bivakmuts hebben gedragen, met een witte gewatteerde jas en een blauwe broek.


Krakers uitgezet
02-018794
Enschede, Dr. Benthemstraat
Dinsdagmorgen 10 september
Sinds december 2001, werd door een 48 jr. man, een woning gekraakt aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. Deze woning stond leeg en was door de gemeente Enschede na de vuurwerkramp aangekocht om te worden gerenoveerd. In de loop ter tijd ging de 48 jr. er toe over om kamers in de gekraakte woning aan zwervers en studenten te verhuren. Hij vroeg hiervoor 200 tot 250 euro per maand. Zelfs huurcontacten werden hiertoe afgesloten. De gemeente Enschede had ondertussen aangifte van e.e.a. gedaan en na overleg met justitie werd aan de 48 jr. en de andere bewoners op 2 september jl. medegedeeld dat zij voor zondag 8 september de woning verlaten moesten hebben. Gisteren werd gecontroleerd of men het pand had verlaten. De 48 jr. was verdwenen, wel waren nog vier van zijn "onderhuurders" aanwezig. Zij zijn aangehouden en konden na het afleggen van een verklaring weer het bureau verlaten. Pv zal tegen hen worden opgemaakt. Het pand is daarna ontruimd en de "waardevolle" spullen zijn door de gemeente opgeslagen. De "rotzooi" is vernietigd. Hierna is de elektriciteit en het water afgesloten en is een aannemer met de verbouw begonnen.