Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Martin Eijben


---

16:32 10-SEP-02
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A7
Twee gewonden bij aanrijding
Vond een kop-staart aanrijding plaats waarbij vijf voertuigen waren betrokken. Twee betrokkenen, een 39-jarige bestuurder van een bestelauto uit Westerland en een 28-jarige bestuurster van een personenauto uit Hoorn, werden met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De aanrijding was het gevolg van niet aanpassen aan de omstandigheden (onvoldoende afstand houden).


**

17:29 10-SEP-02
loc.: MONNICKENDAM, AVEGAAR
Fietsster gewond bij aanrijding
Een 15-jarig meisje op de fiets uit Monnickendam werd met een hoofdwond en een hersenschudding overgebracht naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend, nadat zij van een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Monnickendam geen voorrang had gekregen. Een aanrijding was het gevolg.


**

18:26 10-SEP-02
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, MOLENWERF
Gebroken heup na val met fiets
Een man uit Koog aan de Zaan werd met een gebroken heup naar het ZMC De Heel overgebracht. Vermoedelijk omdat hij onwel was geworden is hij gevallen met de fiets.


**

18:29 10-SEP-02
loc.: ZUIDERWOUDE, ZEEDIJK
Auto over de kop
Een 19-jarige man uit Uitdam reed met een bestelauto van PTT-post over de Zeedijk richting Monnickendam. Omdat er een beest overstak maakt hij een stuurcorrectie. Hierdoor raakte het voertuig uit balans en schoot over de kop. Personeel van de ambulance heeft de man nagekeken, maar de verwondeingen bleken mee te vallen.


**

19:35 10-SEP-02
loc.: WIJDEWORMER, NECK
Asfaltfrees slaat om
Werd een rupsvoertuig van een dieplader afgereden. Omdat aan de bermzijde het asfalt afbrokkelde dreigde het voertuig te kantelen de sloot in te vallen. Nog net kon de noodstop worden ingedrukt en daardoor werd de motor uitgeschakeld en hydraulisch de dieseltank afgedicht. Nadat het plan was gevat om in afwachting van een kraan het voertuig middels kabels te stabiliseren, viel hij om en rolde op de zijkant in de berm. Diverse instanties ter plaatse geroepen, zoals brandweer, Uitwaterende Sluizen en gemeente (openbare werken). Betrof een voertuig van 50 ton met 1000 liter rode diesel in de tank. De brandstof bleek door de vulopening naar buiten te stromen.

De brandweer heeft een olieboom in de sloot aangebracht. Mogelijk bleef de uitstroom "beperkt" tot de berm naast de sloot. Gedurende de operatie werd de weg afgesloten voor alle verkeer en rond 00.00 uur weer vrijgegeven.


**

20:22 10-SEP-02
loc.: UITDAM, ZEEDIJK
Auto te water
Een 46-jarige man uit Amsterdam reed vanaf de camping richting Monnickendam. In de scherpe bocht kwam een Duitse camper hem tegemoet en om een aanrijding te voorkomen stuurde hij de links gelegen sloot in. De Duitse camper is niet meer getraceerd. Toen rapp's ter plaatse kwamen was de auto al door een boer op het droge getrokken. Een inzittende, een 25-jarige (zwangere) vrouw uit Alkmaar werd met beenletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Een 4-jarig jongetje uit Alkmaar liep een hoofdwond op.


**

21:31 10-SEP-02
loc.: LANDSMEER, RAADHUISSTRAAT
Schoorsteenbrand
Bleek een brandje in de schoorsteen te zijn wat door de brandweer vakkundig werd geblust.


**

00:20 11-SEP-02
loc.: WORMERVEER, KIKKERTWEG
Kettingzagen weg
Bij een winkel voor landbouwgereedschappen was met zwaar geweld een groot etalageraam ingeslagen. Dit raam bestond uit dubbelglas. Uit de etalage waren 6 kettingzagen weggenomen met een waarde van ongeveer ¤ 5000,-.


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-110902

13:00-14:15 10-SEPT-02
ZAANDAM, DS MARTIN LUTHER KINGWEG
Geen gordel om
Dinsdagmiddag werd een gordelcontrole gehouden op de Ds Martin Luther Kingweg in Zaandam. In totaal negen mensen kregen een boete van ¤ 40,00. Ook een bromfietser die 29 km per uur te hard reed, werd bekeurd. Verder werd nog een automobilist aan de kant gezet omdat hij met mistlichten reed.

21:15-21:36 10-SEPT-02
ZAANDAM, WESTZIJDE

Onder invloed
Een alcoholcontrole op de Westzijde in Zaandam leverde een 56-jarige man uit Wormer dinsdagavond een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal op. In totaal werd bij 26 bestuurders een blaastest afgenomen.

02:35 11-SEPT-02
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN/ PURMERSTEENWEG
Alcoholcontrole
Een alcoholcontrole op de Laan der Continenten in Purmerend leverde een 30-jarige bestuurder dinsdagnacht een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal op. De man had een alcoholgehalte van 285 ug/l.

Op de Purmersteenweg in Purmerend werd van half acht tot negen uur 's avonds op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van de 69 gecontroleerde bestuurders had (teveel) gedronken. Wel ontvingen een automobilist en een bromfietser een boete, de een voor het negeren van het rode licht en de ander voor het rijden zonder helm.


01:16/02:15 11-SEPT-02
OOSTZAAN, ZAANDAM
alcoholcontrole
In Oostzaan en Zaandam werd in de nacht van dinsdag op woensdag een alcoholcontrole gehouden. Een 25-jarige Oostzaner moest zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder had drie keer zoveel gedronken als is toegestaan (665 ug/l). Agenten zagen de man op het Zuideinde in Oostzaan rijden en vonden zijn rijgedrag nogal opvallend waarop zij besloten de bestuurder staande te houden. In Zaandam had een 48-jarige automobilist te diep in het glaasje gekeken, zijn alcoholgehalte bedroeg 245 Ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal.

07:30-11:15 10-SEPT-02
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
9:30-11:33 10-SEPT-02
BROEK IN WATERLAND/ MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Weinig hardrijders
Op verschillende plaatsen in Waterland werd dinsdagochtend op snelheid gecontroleerd. Op de Middenweg (80 km per uur) in de Noord Beemster controleerde de politie tussen 07:30 uur en 11:15 uur. Ruim twee procent van de bestuurders reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 109 km per uur. Ook op de N247 in Broek in Waterland was het aantal mensen dat zich niet aan de snelheid hield, erg laag. Van alle gecontroleerde weggebruikers hield 99% zich keurig aan de toegestane snelheid van 80 km per uur. In Middelie bedroeg het percentage hardrijders twee procent.


**


01:24 11-SEP-02
loc.: PURMEREND, OVERWEERSEPOLDERDIJK
Vrouw mishandeld
Een 18-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster deed aangifte van mishandeling. Zij reed tussen 21.45 uur en 22.00 uur met een vriendin (beiden op de fiets) en werd zonder aanleiding door een onbekend meisje in het gezicht gespuugd toe zij haar inhaalde. De vrouw zei hier wat van. Het onbekende meisje stapte vervolgens af en liep met gebalde vuist op de vrouw af. Zij werd enige malen hard in het gezicht geslagen. Het meisje had een soort riem met stekels om haar vuist. Op een geven moment hield het slaan op en reed het meisje weg.

De verdachte wordt omschreven als (mogelijk) Marokkaans, 16 tot 18 jaar oud, ca. 1.70 m., lang zwart haar met kroeskrullen. Zij droeg een halflang beige jas, een donkere broek en zwarte schoenen. Zij was in gezelschap van een ander meisje. Hiervan is geen signalement bekend.

Getuigen worden verzocht met de politie te bellen: 0900-8844.


**