Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Rosmalen, 11 september 2002

Prins Hendrik Nederlands kampioen in overgangscompetitie

Bij de finale van de Overgangscompetitie voor neo-senioren en junioren A hebben de ploegen van Prins Hendrik Vught goud en zilver behaald. In Sittard werd de mannenploeg Nederlands kampioen door met meer dan 200 punten van AV'34 Apeldoorn te winnen. De ploeg scoorde zondag 1 september 11970 punten.

Overwinningen waren er voor Thomas Kortbeek op de 400 meter (48.38 seconden) en 110 meter horden (14.41 seconden), Raymon van den Berg op de 5000 meter (16 minuten en 5.94 seconden). Ook veel punten werden er verdiend van de winst van Robbert-Jan Jansen op het polsstokhoogspringen: 4,80 meter. Erik Cadée won het discuswerpen met 46,13 meter. Het Nederlands kampioenschap geeft Prins Hendrik recht om in 2003 deel te nemen aan de prestigieuze Europacup-wedstrijden voor junioren (clubteams).

De dames eindigden ook met een uitstekende klassering door het zilver op te eisen. Hier won AV'34 met een voorsprong van iets meer dan 700 punten. Goede prestaties van de PH-atletes waren er van Christel Bertens op de 100 meter, de dubbelwinst van Anne van der Hurk op de 800 en 1500 meter, Nicky van der Klundert op de 100 meter horden en de 4 x 100 meter estafetteploeg.
* De mannen Veteranen van Prins Hendrik zijn 1 september tweede geworden in de finale van de 1e Divisie van de KNAU. In Enschede moesten ze de ploeg van Ilion Zoetermeer nipt voor laten gaan. Kees van Pelt won de 100 meter in 11.76 seconden, en de 400 meter in 51.78 seconden. Bij het hoogspringen was Jeroen Bronwasser oppermachtig met een hoogte van 1,80 meter. Ook de Zweedse estafette (400 - 300 - 200 - 100 meter) werd gewonnen door de Prins Hendrik-atleten.
* Op de Junioreninterland, zaterdag 6 september in het Duitse Gladbeck heeft de KNAU met vijf Prins Hendrik-atleten in de gelederen een klinkende overwinning kunnen opeisen. Erik Cadée verbeterde zich op het discuswerpen tot een afstand van 54,97 meter, en Robbert-Jan Jansen won het polsstokhoogspringen met een hoogte van 5,00 meter. Lieke Ondersteijn werd op dit onderdeel tweede met 3 meter. Haar zus Fleur Ondersteijn kwam op de 400 meter horden tot een tijd van 67.91 seconden en werd derde. Christel Bertens kwam op de 100 meter tot een vierde plaats met een tijd van 12.70 seconden.
* Bij de laatste wedstrijd van het Nationale Baancircuit is juniore Esther Schrijvers uit Valkenswaard tweede geworden op de Engelse Mijl. De PH-atlete liep zondag 7 september een tijd van 4 minuten en 59.23 seconden. Thomas Kortbeek behaalde een derde plaats op de 400 meter. Hij kwam tot een tijd van 48.21 seconden. Robbert-Jan Jansen verbeterde zich op het verspringen tot een keurige 7,02 meter waarmee vierde werd. Het verspringen werd gewonnen door de PAC-atleet Eugnetius Gaisah met een beste wereldprestatie bij de junioren: 8,12 meter.
* Vivian Ruijters heeft resoluut de leiding genomen in het NUON-Wegcircuit van de KNAU. De PH-atlete finishte zondag 7 september op de Tilburgse Heuvel met een tijd van 34.38 minuten over de Ladies 10km Run als zesde en als eerste Nederlandse. In de mannenrace over 10 Engelse mijlen kwam Stan Rijken als zesde Nederlander over de meet. De hardloper uit Den Dungen had 50.26 minuten nodig voor 16 kilometer en 90 meter waarmee hij als 15e eindigde in het sterke veld. Voor beiden staat zondag 22 oktober de Dam tot Damloop, de 5e wedstrijd uit het NUON-circuit op het program.
* Jeroen Bronwasser (ver- en hoogspringen), Kees van Pelt (400 meter) en Europees veteranenkampioene Janine Kortbeek (hinkstapspringen) zijn de KNAU uitgenodigd voor de Veteraneninterland, aanstaande zaterdag 14 september in Ede. De Nederlandse ploeg komt uit tegen de teams van Westfalen en Hessen.
* De Vughtse hardloper Michel van der Luijtgaarden krijgt aanstaande zondag 15 september hulp van clubgenoot Addy de Kort in zijn jacht naar zijn elfde achtereenvolgende overwinning in de marathon van Hilvarenbeek. Van der Luijtgaarden, oud-Nederlands veteranenkampioen op de klassieke afstand, vierde in 2001 zijn tweede lustrum-overwinning in het dorp onder Tilburg. De Kort, 8 september nog tweede in de halve marathon van Beneden-Leeuwen, zal zijn haaswerk ook in dienst stellen van zijn eigen marathonvoorbereiding, op zondag 13 oktober in Eindhoven. De Kort eindigde in 2001 in de top 10 van de NK marathon (Rotterdam).
* Nederlands marathonkampioen Luc Krotwaar loopt 20 oktober de marathon van Amsterdam. De Prins Hendrik-atleet uit Eindhoven verraste in april door in Rotterdam zich te verbeteren tot een tijd van 2 uur 10 minuten en 59 seconden. Krotwaar, momenteel op trainingsstage, komt in de hoofdstad onder meer uit tegen oud-Prins Hendrik-atleet Greg van Hest. Extra berichten

Thomas Kortbeek, halve finalist op de Europese kampioenschappen 400 meter horden heeft zijn hordenseizoen afgesloten met twee topwedstrijden. In het Italiaanse Rovereto, woensdagavond 28 augustus werd hij zesde met en tijd van 50.87 seconden. De fysiotherapie-student werd echter ook uitgenodigd voor een van de beste en grootste 1-avond-wedstrijden ter wereld: de Ivo van Damme Memorial in Brussel. In een veld met beste 400 hordenlopers ter wereld (Wereldkampioenen Sanchez en Mori, Europees kampioenen Diagana en Januszweksi) eindigde de Bosschenaar vrijdagavond 30 augustus als negende met een tijd van 50.16 seconden.

De nummer zes van het polsstokhoogspringen van het afgelopen EK in München, Monique de Wilt, vliegt woensdag 18 september naar de Spaanse hoofdstad Madrid. De Wilt is door de Europese atletiekbond opgeroepen voor het continentale team dat uitkomt in de Wereldbekerwedstrijden van de IAAF, vrijdag 20 september.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (