Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-09-2002 3e persbericht 11 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Dr. Cuyperslaan zijn woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur 1.320 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 63 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Ook op de Rode Kruislaan is woensdag tussen 14.05 en 15.05 uur op snelheid gecontroleerd. Hierbij reden zes van de 320 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 65 km/u.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Op de kruising Onze Lieve Vrouwestraat John F. Kennedylaan zijn woensdag rond 14.15 uur een bromfietser en een auto met elkaar in botsing gekomen. De 22-jarige bromfietser uit Sint Oedenrode reed over de John F. Kennedylaan in de richting van het centrum de kruising op waar hij in botsing kwam met de auto, die over de Onze Lieve Vrouwestraat aan kwam rijden. De bromfietser is met een beenbreuk overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Helmond: Belediging
Op de Heistraat is woensdag rond 16.10 uur een 52-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De verdachte beledigde de politie tijdens het uitschrijven van een bekeuring voor fout parkeren. De bekeuring was niet bestemd voor de verdachte. De vrouw is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Oostende en de Rembrandtlaan is woensdag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 31 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, vier voor het niet dragen van een helm, drie voor het rijden door rood, twee voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat, twee voor het rijden op de verkeerde plaats van de weg en één voor het voeren van een verkeerd achterlicht.

Helmond: Meisje geslagen
Op de Molenstraat is woensdag rond 14.30 uur een 12-jarige meisje uit Helmond geslagen door een onbekende man. Het meisje fietste samen met twee vriendinnen over de eerdergenoemde straat toen hen een man tegemoet kwam fietsen. Het meisje ging achter de twee vriendinnen fietsen. Toen de man passeerde sloeg hij het meisje op haar arm waarop zij en een vriendin met hun fiets zijn gevallen. Het meisje liep een verwonding aan haar arm op en beschadigingen aan het spatbord en aan de handrem van haar fiets.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Rijpelbergseweg zijn woensdag tussen 10.50 en 13.15 uur 831 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 52 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Ook op de Heikantseweg is woensdag tussen 14.00 en 16.40 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 819 gecontroleerde voertuigen reden 51 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 117 km/u.

Asten: Fietser ernstig gewond
Op de kruising Ommelse Bos Deurneseweg is woensdagochtend kort na acht uur een 14-jarige fietser uit Someren gewond geraakt tijdens een verkeersongeluk. De jongen fietste vanuit het Ommelse Bos de eerdergenoemde kruising op waar hij in botsing kwam met de vrachtwagen van een 34-jarige chauffeur uit Deurne, die van rechts over de Deurneseweg aan kwam rijden. De jongen is met ernstige verwondingen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Best: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden
In een winkel aan de Brem is woensdag rond 14.15 uur een 35-jarige man uit Tilburg aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt door een beveiligingsmedewerker toen hij een cartridge wegnam. Verder werden bij de man nog 5 DVDs en twee spijkerbroeken aangetroffen die uit de winkel werden weggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Automobilist rijdt tegen boom
Op de Heitrak is woensdag rond 11.40 uur een 42-jarige automobilist uit Meijel met zijn auto tegen een boom gebotst. Dit gebeurde nadat de man onwel was geworden. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Lieshout: Onder invloed
Op de Herendijk is woensdag rond 17.45 uur een 48-jarige automobilist uit Beek en Donk betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,85 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.