Ingezonden persbericht



Amsterdam, 23 augustus 2002

Vanaf september conditietraining voor homo/lesbische senioren (50-99+)

Op woensdag 11 september vindt in de sporthal van de J.P. Coenhal in Amsterdam de eerste les plaats van een nieuwe training die speciaal bedoeld is voor de groeiende groep homo/lesbische senioren in Amsterdam en omgeving. Het programma wordt georganiseerd door homosportvereniging Tijgertje, die hiermee voor het eerst in Nederland een sportprogramma voor deze doelgroep aanbiedt.

De wekelijkse training van één uur bestaat uit oefeningen rond kracht, conditie, coördinatie en spel. Het niveau en de intensiteit zijn speciaal afgestemd op de mogelijkheden van elke individuele deelnemer. Hierdoor is het programma aantrekkelijk voor zowel de nog fitte zestiger, als de minder mobiele tachtiger.

De Amsterdamse Sportvereniging Tijgertje biedt inmiddels meer dan twintig cursussen aan in twaalf verschillende sporten. Tijgertje viert dit jaar haar twintigjarige bestaan en is met meer dan driehonderdvijftig actieve sporters één van de grootste en oudste homolesbische sportverenigingen in Nederland, en mogelijk ter wereld, geworden. Het past daarom precies bij Tijgertje om nu deze nieuwe, en tot voor kort onbekende, doelgroep nadrukkelijk te benaderen.

"In Amsterdam wonen veel ouderen, onder wie ook veel homo/lesbische senioren. Deze groep wordt steeds groter. Daarom lijkt ons de tijd nu rijp om dit nieuwe programma aan te bieden" aldus mede-initiatiefnemer Hugo van den Beld. "Voor een willekeurige homo/lesbische senior is er in onze stad helaas weinig speciaals te beleven. Daarom bieden wij nu een goede mogelijkheid om de conditie en gezondheid op peil te houden, en tegelijkertijd met elkaar in contact te komen", vervolgt hij.

Geïnteresseerden kunnen op elk moment een gratis en vrijblijvende proefles nemen. Ze kunnen zich hiervoor ter plaatse melden: elke woensdag vanaf 11 september 2002 van 15.00-16.00 uur, J.P. Coenschool, Bankastraat 18 in Amsterdam. Voor meer informatie en aanmelding kan men ook contact opnemen met de Tijgerfoon: 020-6732458 of Tijgerbox: info@tijgertje.nl

Activiteit conditietraining voor homo/lesbische senioren


Plaats Sporthal J.P. Coenschool, Bankastraat 18, Amsterdam

Tijd elke woensdag vanaf 11 september 2002 van 15.00-16.00 uur
Doelgroep homolesbische senioren van 50 tot 99+

Kosten ¤ 135 voor het seizoen september t/m juni

Informatie en aanmelding Tijgerfoon: 020-6732458 of Tijgerbox: info@tijgertje.nl