Gemeente Voorburg-Leidschendam


Burgemeester trots op inwoners

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 9 september 2002
---

Voorburgers zijn wereldburgers

Op woensdag 11 september wordt het beeld Singing in the rain aangeboden aan de inwoners van de Amerikaanse zusterstad Temecula. Een delegatie van het gemeentebestuur onder leiding van burgemeester M.A.P. van Haersma Buma onthult samen met zijn collega burgemeester het beeld van de Voorburgse kunstenaar Frans Kokshoorn. Het aanbieden van het beeld is mogelijk geworden door een vorig jaar gestarte actie. Tijdens deze actie werden inwoners van Leidschendam-Voorburg opgeroepen een bijdrage van euro 9,11 te leveren. Van Haersma Buma is trots op zijn inwoners die na de terroristische aanslagen in Amerika de handen ineensloegen en met de actie de solidariteit met de inwoners van Temecula tot uiting hebben gebracht.

Deze week brengt een delegatie van gemeentebestuur en de werkgroep Voorburg-Temecula een bezoek aan de Amerikaanse zusterstad Temecula. Een jaar na de terroristische aanslagen in New York die de wereld ingrijpend hebben veranderd. Inwoners van de gemeente reageerden geschokt op de aanslagen, aldus Van Haersma Buma. Ik ben er bijzonder trots op dat zij het initiatief namen tot het bijeen brengen van middelen voor het kunstwerk. Het kunstwerk van Frans Kokshoorn zal in de komende jaren onze verbondenheid met Temecula blijvend tonen.

In zijn toespraak ter gelegenheid van de onthulling van het kunstwerk onderstreept Van Haersma Buma de onderlinge verbondenheid tussen Temecula en Leidschendam-Voorburg. Deze verbondenheid is versterkt door de terroristische aanslagen op 11 september. Hij acht het van belang dat de stedenband, als uiting van de verbondenheid, een band is tussen gelijkwaardige partners. Onderlinge solidariteit speelt daarin een belangrijke rol, omdat deze kan gelden als demonstratie van kracht ter afschrikking van het terrorisme. Tot slot richt Van Haersma Buma zich in zijn speech in het bijzonder tot inwoners die familie, vrienden en bekenden hebben verloren bij de terroristische aanslag. Weest u ervan overtuigd dat de inwoners van de voormalige gemeente Voorburg diep met u hebben meegeleefd, tot op de dag van vandaag.