Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 september 2002

Gezamelijk initiatief van bewoners, Stadsdeelkantoor Strijp en Jongerenwerk

Opening skatevoorziening Lochemstraat

Op woensdag 11 september a.s. om 16.30 uur vindt de officiële opening plaats van de skatevoorziening op het speelveld aan de Lochemstraat. De officiële openingshandeling zal verricht worden door Emiel Boer, een ervaren skater uit Drents Dorp zelf. Hij zal een korte demonstratie geven, waarna men zelf de skatevoorziening kan uitproberen. Skates en skeelers staan klaar, evenals een deskundige begeleider.

Al enige tijd was er vanuit de buurt vraag om meer jeugdvoorzieningen in Drents Dorp. Stadsdeelkantoor Strijp en het Jongerenwerk van Loket W konden hier vanuit het project Breedtesportimpuls op inspelen. Na overleg met het Wijkoverleg en jongeren werd besloten een zogenaamde mini-ramp te plaatsen, een halfronde skatevoorziening van 10 bij 4 meter.

Het Breedtesportimpulsproject heeft als doel door middel van sportactiviteiten mensen bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. Loket W organiseert in opdracht van de gemeente sportieve activiteiten in Drents Dorp. Zo werd er in de zomer gesport aan de Lochemstraat en gaat Loket W in het najaar met de binnenactiviteiten van start.

De skateramp zal tijdelijk op de locatie aan de Lochemstraat staan. Op dit moment worden er namelijk plannen gemaakt voor de wijkvernieuwing, waardoor de skatevoorziening na 2005 hoogstwaarschijnlijk verplaatst moet worden naar een andere locatie.