Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

11/09/02 Mr. Pieter van Vollenhoven reikt Benelux-Europa-prijs uit tijdens 'Lessen van 11 september' in Den Haag

Mr. Pieter van Vollenhoven zal, als voorzitter van de Raad voor de Transportveiligheid, op woensdagmiddag 11 september in het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal de BeNeLux-Europa-Prijs voor Wetenschap, Cultuur en Humaniteit uitreiken. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het internationale symposium van het BeNeLux-Universitair Centrum, 'Lessen van 11 september, terrorisme als nieuwe dreiging'. Zes sprekers uit binnen- en buitenland zullen de verschillende aspecten en gevolgen van '11 september' aan de orde stellen.

De prijs wordt uitgereikt aan:
Mr. A De Decker, voorzitter van de Senaat in België, Dr. W. van Eekelen, oud-minister, ondervoorzitter van de Eerste Kamer in Nederland,
Mevr.L. Polfer, minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg.

Zij ontvangen deze prestigieuze prijs voor hun verdiensten op het gebied van de samenwerking tussen de drie landen van de Benelux, maar ook in Europa als geheel.
Aan prof. Max Weisglas zal de ere-legpenning worden overhandigd.

De BeNeLux-Europa-Prijs is ingesteld door het BeNeLux-Universitair Centrum (B.U.C.) en zijn BeNeLux-Europa-Kring. Het B.U.C en de Kring stellen zich ten doel de toenadering tussen de drie Benelux-staten te bevorderen op het vlak van wetenschap, cultuur en humaniteit. Het symposium is een initiatief van het B.U.C. in samenwerking met de Vaste Commissies van Buitenlandse Zaken, Defensie en Europese Zaken van de Eerste en Tweede Kamer.