Gemeente Alkmaar


Stedenbouwkundigen uit Darmstadt bezoeken Alkmaar

Alkmaar, 9 september 2002

Zes stedenbouwkundigen uit Darmstadt brengen van 11 tot 14 september a.s. een bezoek aan Alkmaar. Het bezoek vindt plaats in het kader van een uitwisselingsprogramma van het Stadtplanungsamt Darmstadt en de collega's in Alkmaar. Doel van het programma, is uitwisseling van kennis en ervaring bij de aanpak van grote projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouw. De gasten uit Alkmaars Duitse zusterstad worden op donderdag 12 september ontvangen door de heer J.C.M. Cox gemeentesecretaris van Alkmaar.

De Duitse stedenbouwkundigen worden begeleid door ambtenaren van de sectoren Stadsontwikkeling (stedenbouw), Bestuursondersteuning (projectmanagement en wijkcoördinatie) en Maatschappelijke Ontwikkeling. Ook woningcorporatie Woonwaard verleent medewerking aan het programma.
Het thema is de integrale gebiedsgerichte aanpak. De projecten die in dit kader besproken en bezocht worden zijn Schermereiland, Overdie en De Mare. Dit betreft integrale projecten waarbij de samenwerking met interne en externe partijen centraal staat. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de sociale aspecten van het project. In het kader van het wijkgerichtsamenwerken wordt ook de inspraakavond van vrijdag 13 september in het Jan van Scorelcollege bijgewoond. Ook de binnenstedelijke herontwikkeling van Doelenveld en Paardenmarkt staan op het programma.